Hoe weet je welke stijl trouwjurk het beste bij je past?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 mei 2022

Wanneer je ten huwelijk bent gevraagd kun je vast niet wachten met het uitzoeken van je trouwjurk, althans toen ik net ten huwelijk was gevraagd kon ik echt niet wachten om bij een bruidsmode winkel langs te gaan en op zoek te gaan naar mijn droomjurk. Maar het uitzoeken van dé perfecte trouwjurk kan nog best lastig zijn. Dus een beetje voorbereiding voordat je op pad gaat naar jouw droomjurk is wel zo handig. Er zijn namelijk zoveel mooie verschillende stijlen trouwjurken en hoe weet je nou welke stijl trouwjurk het beste bij jou past? No worries ladies, hier ga ik je bij helpen. In deze blog lees je welke stijl trouwjurk het beste bij jou past en help ik je op weg met het vinden van jouw perfecte trouwjurk.

hoe-weet-je-welke-stijl-trouwjurk-het-beste-bij-jou-past-weddings-bruidsmode1
© Weddings Bruidsmode

VERSCHILLENDE STIJLEN TROUWJURKEN

Het uitzoeken van je trouwjurk is als je het mij vraagt het leukste gedeelte van de bruiloftsplanning. Waarschijnlijk vind jij dit als bride-to-be ook. Overal zie je de mooiste trouwjurken voorbijkomen in allemaal verschillende soorten en stijlen, maar daarom kan het juist ook best lastig zijn om jouw droomjurk te vinden tussen al die prachtige bruidsjurken. En hoe weet je nou welke stijl trouwjurk het beste bij jou en je figuur past? Want laten we eerlijk zijn ladies, natuurlijk wil jij er op de mooiste dag van je leven er op je best uitzien!

hoe-weet-je-welke-stijl-trouwjurk-het-beste-bij-jou-past-weddings-bruidsmode2
© Weddings Bruidsmode

A-LIJN TROUWJURKEN

Een A-lijn trouwjurk zegt het eigenlijk al, dit is een trouwjurk die iets weg heeft van de letter “A”. A- lijn trouwjurken hebben een strak bovenlijfje met een rok die wijd uitloopt vanaf de taille. Een A- lijn trouwjurk is ook één van de meest favoriete stijl trouwjurken onder bride-to-be’s, niet gek want het is een stijl trouwjurk die vrijwel bij ieder lichaamstype past. Bij een A-lijn bruidsjurk ligt het accent op de taille en worden je heupen gecamoufleerd. Vooral wanneer je een appel figuur hebt en je boven omvang groter is dan je heupen of je een peer figuur hebt, waarbij je smalle schouders hebt en wat bredere heupen en bovenbenen, dan past een A-lijn trouwjurk perfect bij jou!

Wil jij nou een romantische bruidslook, maar vind je een baljurk net iets té veel voor je? Dan is de A-lijn trouwjurk ook dé perfecte stijl trouwjurk voor je. Plan je bijvoorbeeld een bohemian bruiloft in het bos of een boho bruiloft op het strand? Dan is een A-lijn stijl trouwjurk ook de perfecte trouwjurk. Wij hebben een aantal mooie A-lijn trouwjurken voor jou op een rijtje gezet:

all-who-wander-north-trouwjurk-weddings-bruidsmode   lillian-west-66215-weddings-bruidsmode2

© Weddings Bruidsmode – All Who Wander North & Lillian West 66215

BALJURK TROUWJURKEN OFWEL PRINSESSENJURK

Als we denken aan een traditionele bruidsjurk dan denken we al snel aan de stijl baljurk trouwjurk, ook wel bekend als de prinsessenjurk genoemd. Deze stijl trouwjurk past perfect bij je als je altijd al gedroomd hebt van een prinsessen bruidsjurk. Het is voor veel bride-to-be’s de ultieme sprookjesjurk. Bij de baljurk trouwjurk is de taille heel smal waarna de jurk vanaf de taille dramatisch wijd uitloopt in een grote, volle rok. Wil jij nou niet het accent leggen op je heupen of je bovenbenen dan is een baljurk trouwjurk de perfecte stijl trouwjurk voor jou! De baljurk trouwjurk zal je ook goed staan als je een peer figuur hebt, waarbij je dus smallere schouders hebt en wat bredere heupen en bovenbenen.

Heb jij altijd al gedroomd van een prinsessen look voor je bruiloft? Dan is een baljurk stijl trouwjurk echt iets voor jou! Ga jij voor de ultieme prinsessenlook en plan je bijvoorbeeld een sprookjesachtige, romantische bruiloft bij een landgoed of kasteel, dan past de baljurk trouwjurk het beste bij je. Wij hebben hieronder een aantal mooie baljurk trouwjurken voor je op een rijtje gezet:

essense-of-australia-D3461-weddings-bruidsmode   martina-liana-ML1400-weddings-bruidsmode

© Weddings Bruidsmode – Essense of Australia D3461 & Martina Liana ML1400

FIT & FLARE TROUWJURKEN

Een andere stijl trouwjurk is de fit & flare trouwjurk. De naam zegt het eigenlijk al, een fit & flare trouwjurk begint “fit” en loopt ‘flare’ uit. De fit & flare trouwjurk is een trouwjurk waarin je vrouwelijke rondingen goed uitkomen en ladies deze mogen zeker gezien worden. Een fit & flare trouwjurk is een nauw aansluitende trouwjurk die uitloopt net iets boven de knie op het dijbeen. Hierin worden je taille, billen en heupen mooi geaccentueerd. Wanneer je een zandloper figuur hebt staat een fit & flare trouwjurk je vast prachtig. Ook wanneer je wat kleiner bent, zoals ik zelf ook ben, is een fit & flare trouwjurk een mooie stijl voor jou, omdat je door het dragen van een fit & flare trouwjurk wat langer lijkt. En wie wil dit nou niet op haar trouwdag!

Wil jij voor een sexy maar ook romantische bruidslook gaan op je trouwdag? Dan is een fit & flare stijl trouwjurk helemaal iets voor jou! Laat je inspireren door deze mooie fit & flare trouwjurken:

modeca-omaya-weddings-bruidsmode   lillian-west-66212-weddings-bruidsmode3

© Weddings Bruidsmode – Modeca Omaya & Lillian West 66212

MERMAID TROUWJURKEN OFWEL ZEEMEERMIN

Een mermaid trouwjurk ofwel een zeemeermin trouwjurk genoemd lijkt qua stijl een beetje op een fit & flare trouwjurk. De mermaid bruidsjurk is namelijk ook een strak aansluitende trouwjurk, maar deze loopt net onder de knie uit in een wijde rok. Een ander verschil tussen een fit & flare trouwjurk en een mermaid jurk is de duidelijkere lijn die je bij de mermaid trouwjurk ziet tussen het strakkere gedeelte en de wijd uitlopende rok. De mermaid bruidsjurk is een erg sexy trouwjurk, waarbij het accent ligt op de heupen, de buik en de billen. Voor een zeemeermin trouwjurk hoef je echt niet heel slank te zijn, want juist de rondingen op de heupen maken deze stijl extra sexy. Een mermaid trouwjurk staat bij een zandloper figuur prachtig. Dus heb jij een wat vollere buste, een smalle taille met net zo brede heupen, dan is een zeemeermin trouwjurk ook. echt iets voor jou! Ben je nou iets kleiner, net als ik dus, dan past de fit & flare stijl trouwjurk beter bij je, aangezien een mermaid trouwjurk pas onder de knie uitloopt.

Wil jij dus gaan voor een sexy bruidslook? Laat je dan inspireren door de mermaid trouwjurken, deze stijl zal dan het beste bij jou passen:

blue-by-enzoani-onelia-weddings-bruidsmode-3   ladybird-422056-weddings-bruidsmode

© Weddings Bruidsmode – Blue by Enzoani Onelia & Ladybird 422056

RECHTVALLENDE TROUWJURKEN

Als laatste hebben we de rechtvallende trouwjurken. Deze trouwjurken vallen als het ware van boven tot onder recht naar beneden. Een rechtvallende trouwjurk is een erg populair model jurk, want je kan er alle kanten mee op. Het is een perfecte jurk als je je taille of heupen niet wilt accentueren, maar je wel graag je rondingen wilt laten zien. Een rechtvallende trouwjurk laat namelijk subtiel de vormen van je lichaam zien, zonder dat het accent op je heupen of taille komt te liggen. Een perfecte jurk voor als je wat kleiner bent, want een rechtvallende bruidsjurk zorgt ervoor dat je langer lijkt.

Met een rechtvallende trouwjurk kun je ook veel kanten op. Gaan jullie bijvoorbeeld intiem trouwen bij het gemeentehuis of in een kerkje dan is een rechtvallende trouwjurk perfect. Ook kun je jouw bruidslook helemaal compleet maken en deze combineren met een mooie sluier. Zo voel je je een echt bruid! Maar ook is een rechtvallende trouwjurk perfect voor een strandbruiloft. Slippertjes en bloemen in je haar en jij bent helemaal klaar voor het geven van het jawoord. Wij hebben de mooiste rechtvallende trouwjurken voor jou op een rijtje gezet:

libelle-bridal-bellavista-graziella-weddings-bruidsmode   modeca-nea-weddings-bruidsmode

© Weddings Bruidsmode – Libelle Bridal Graziella & Modeca Nea

Maar bride-to-be’s laat je vooral niet tegenhouden als jij van kinds af aan al droomt van een prachtige prinsessen baljurk of van een sexy aansluitende fit & flare jurk, en maak een afspraak bij een goede bruidsmode zaak om jouw droomjurk te passen. Want onthoudt ladies, regels zijn er ook om gebroken te worden! Maar mocht deze droomjurk tijdens het passen tegenvallen, laat je dan adviseren. Want misschien zijn er andere stijlen trouwjurken die goed bij jou en je figuur passen. Staar je daarom niet blind op die ene trouwjurk die jij al van kinds af aan in je hoofd hebt, maar pas ook een aantal andere verschillende stijlen trouwjurken, wie weet zit jouw droomjurk hier dan wel tussen!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN