Om haar hand vragen

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 augustus 2016

Uit een klein onderzoekje op onze Facebookpagina, blijkt dat een meerderheid van de toekomstige bruidegoms om de hand van de bruid heeft gevraagd bij haar vader. Misschien heel ouderwets en ontzettend spannend, maar wij vertellen je waarom het toch een mooie traditie is die je eigenlijk niet mag vergeten.

Respect

De reden waarom je haar hand zou moeten vragen aan je schoonvader is puur voor het uiten van respect naar hem toe. Hij heeft zijn dochter jarenlang beschermt en jij zou dit graag van hem willen overnemen.

Om haar hand vragen

 

Kies een juist moment

Kies een juist moment waarop je aan je schoonvader vraagt of je met zijn dochter mag trouwen. Doe dit niet op een verjaardagsfeestje waar anderen bij zijn, maar kies een moment waarop jullie met z’n tweeën zijn. Dit kan tijdens een etentje, maar ook gewoon even langsgaan om de vraag te stellen zal hij waarderen. 

Wees niet bang

Wees niet bang om het aan je schoonvader te vragen! Ook al lijkt het een heel spannend moment, de kans is nihil dat hij er niet mee instemt. Je zult merken dat je schoonvader het kan waarderen, gevleid is en dat het jullie band zal versterken!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,2 / 5 gebaseerd op 37 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN