Real Wedding Do en Marleen

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 november 2018

Wij hebben vandaag weer een prachtige Real Wedding voor jullie. Deze keer met een mooi verhaal erbij over hoe het bruidspaar elkaar heeft ontmoet, over de voorbereidingen van de bruiloft en natuurlijk over de bruiloft zelf. Daarnaast hebben wij ook nog de mooiste foto's van deze dag voor jullie op een rijtje gezet.

 

OVER HET BRUIDSPAAR

WAT IS JULLIE LIEFDESVERHAAL? HOE KENNEN JULLIE ELKAAR EN HOE ZIET JULLIE RELATIE ERUIT?

We hebben elkaar in 2007 ontmoet tijdens onze bijbaan bij de Koffie en Cadeau winkel van Douwe Egberts op het Neude in Utrecht. Marleen werkte daar, Do was net naar Utrecht verhuisd en kwam er ook werken. Marleen was direct onder de indruk, maar had nog nooit een relatie gehad met een vrouw. Dus Do hield uit voorzorg de boot wat af. Dit zou alleen maar pijn kunnen doen, zo’n hetero die een keer wil zoenen met een vrouw. Na weken aandringen en om elkaar heen draaien, zijn we uit eten geweest en hebben we voor het eerst gezoend op de Oudegracht in de regen. Sindsdien hebben we elkaar nooit meer los gelaten. Er klikte iets, wij als personen wilden het leven samen aangaan.  Wel zijn we tussendoor een periode uit elkaar geweest omdat we onszelf nog wat jong vonden voor een serieuze relatie en op onze eigen benen wilde leren staan. Maar de liefde is nooit weggeweest. Het kenmerkt onze liefde. In ons hart altijd samen, de vorm die dat aanneemt kan veranderen en die vrijheid vinden we beide heel prettig. Zelfstandig staan, in liefde verbonden.


WAAROM BEN JE ZO GEK OP HAAR?

MarleenIk vind Do de bijzonderste en mooiste persoon die ik ken. Ze is ongelooflijk lief, zorgzaam, scherp en goofy. Ze spiegelt me zonder daarvoor haar best te doen, analyseert de wereld op een hele eigen manier en is in alles 100% anders dan ik. Dat maakt dat ze me iedere dag verrast.

DoOm alles. Om wie zij is. Marleen heeft een onuitputtelijk vertrouwen in de wereld. Haar open houding en sterke wil om altijd het goede in mensen te zien bewonder ik enorm. Ze gaat iedere ervaring open tegemoet. Ze is fearless in ervaringen opdoen en altijd liefdevol naar mensen om haar heen.


HOE IS HET AANZOEK GEGAAN?

Marleen: Ik vierde mijn 30e verjaardag in de Kas in Utrecht. Do was de hele dag al wat zenuwachtig, maar ik dacht, ze heeft vast een leuk cadeau geregeld.

Do: Ik wilde Marleen vragen, maar dan wel op een manier die bij haar past. Als het aan mij had gelegen, had ik een moment met ons tweeën gekozen, maar dan zou Marleen daarna een uur aan het bellen geweest zijn met vrienden om haar gevoel met hen te delen. Dat past bij haar: delen. Dus heb ik Marleen gevraagd, ten overstaan van al onze vrienden in de Kas. Zonder ring, maar met zwarte Manolo Blahnik's, overgevlogen uit New York, heel erg Marleen, erg Sex and the city.

Marleen: Ik was totaal in shock, het was een drama-queen-moment ten top, inclusief tranen. En zo fijn dat iedereen met mij mee kon stuiteren de rest van het feest!


WELKE QUOTE PAST HEEL GOED BIJ JULLIE?

Eerst ik. En jij. Dan wij.


real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding 

OVER DE VOORBEREIDINGEN

HOE LANG HEEFT JULLIE VERLOVING GEDUURD? IS DIT BEWUST ZO GEKOZEN?

Ongeveer een jaar. Dat is redelijk bewust. Marleen werd op haar verjaardag in september ten huwelijk gevraagd. We vinden september beide een mooie maand, met mooie avonden vlak voor de herfst valt. Een jaar later leek ons dus mooi. Ook was even wachten handig i.v.m. familie die uit het buitenland moest komen.


HOE HEBBEN JULLIE INSPIRATIE OPGEDAAN VOOR DE BRUILOFT? EN WAAROM VIA DEZE BRON(NEN)?

De grootste inspiratiebron was ons eigen liefdesverhaal.. Koffie in de binnenstad van Utrecht, bewust goed vegetarisch eten, tijd om elkaar te ontmoeten en ontzettend te dansen. Klein en met aandacht, passend bij Do, uitbundig, passend bij Marleen. In ons Utrecht zodat mensen op de fiets konden komen. Ook wilden we graag samenwerken met kleine ondernemers in de buurt. We zijn naar de love and marriage beurs geweest, naar de open trouwlocatie dag, maar voelden er meer voor om dingen op onze eigen manier te doen. Zo kozen we vrij snel voor de Kas als locatie waar het aanzoek zo magisch geweest was en waar we zelf konden opbouwen met de Kas eigenaren en wat vrienden. En kozen we voor de koffiewinkel Brandmeesters, en niet een café. Hierdoor creëerden we onze eigen sfeer. Brandmeesters konden we niet afhuren, daardoor was er in en uitloop. We hebben onze taart gedeeld met een kind dat erg geïntrigeerd aan z’n vaders hand naar ons zat te kijken. Iedereen hielp mee met taart ronddelen, een gezellige rommel. Onze locaties hadden op die manier al zo onze sfeer, dat we weinig noodzaak voelden om nog verder aan te kleden.


HEBBEN JULLIE ALTIJD AL OP DEZE MANIER WILLEN TROUWEN OF HEEFT DE BRUILOFT ZICH PAS GEVORMD TIJDENS DE VOORBEREIDINGEN?

Het heeft zich heel erg gevormd tijdens het proces. Pas tijdens de voorbereiding voel je wat je wilt. We hadden geen beeld, behalve dat de sfeer bij ons moest passen en dat het ongedwongen moest zijn.  En ja, dan zijn er achteraf dingen die je anders had gedaan (een lamp op onze bedankjes zodat ze niet massaal bleven liggen aan het einde van de avond ;-)), maar dat heeft ook zijn charme. Het blijft een moment opname, maar omdat we graag iedere dag onze liefde willen delen, zouden we nu toch weer dingen anders doen. Zoals onze relatie ook steeds groeit.


WAAR HEBBEN JULLIE HET MEEST OP GELET BIJ HET UITKIEZEN VAN DE LEVERANCIERS?

 

Kleinschalige, lokale ondernemers waar we persoonlijke contact mee hadden/kregen. Een middag winkelen resulteerde in koffie en kletsen bij M Edelsmeden. Het heeft ons mooie momenten opgeleverd. Iedereen leefde met ons mee.


WAREN JULLIE HET OVER BEPAALDE DINGEN NIET EENS MET ELKAAR? HOE HEBBEN JULLIE DIT OPGELOST?

Do vond het spannend om in zee te gaan met een locatie die nog nooit een trouwerij had gehost en waar van alles moest worden ingevlogen. Marleen wilde alles groots en meespelend, wat minder bij Do past en ook gewoon teveel geld kostte. Op een bepaald punt hebben we gezegd, als het allemaal misgaat die dag, is het nog steeds fantastisch. En dat gaf rust. Want waar gaat het nou eigenlijk om? Onze liefde is er toch.


ZIJN JULLIE TIJDENS HET PLANNEN VAN DE BRUILOFT ACHTER DINGEN GEKOMEN DIE JE MISSCHIEN NOG NIET VAN ELKAAR WIST?

Niet echt, het was een project, net als een verhuizing, een verbouwing, een grote reis. Al gingen we beide nog zorgvuldiger om met de wensen van de ander dan normaal ;-)


real-wedding

real-wedding

 

OVER DE BRUILOFT

KUNNEN JULLIE IETS VERTELLEN OVER HET THEMA/DE SFEER VAN JULLIE BRUILOFT?

De sfeer overdag was heel eigen, open en kwetsbaar. Meerdere gasten vertelden ons dat de liefde in de lucht hing. Niet alleen de onze, maar ook van vrienden en familie onderling.

 

VERLIEP ALLES ZOALS GEPLAND?

Nee, haha! Het gastenboek en bedankjes waren niet te zien en het was ’s avonds buiten een stuk kouder dan gepland. Maar dat mocht de pret niet drukken. Want de ongedwongen sfeer en de aandacht voor elkaar waren er zeker! En er waren zoveel onverwachte verrassingen, vrienden die voor ons zongen, een super gay-wedding-spandoek, mooie speeches, het kon sowieso niet beter!

 

ZAG DO ERUIT ZOALS MARLEEN GEDACHT HAD?

Ja, want ik was mee geweest uitzoeken. Do is een plaatje in een pak. Prachtig stijlvol! Als verrassing had ze haar haar deels weggeschoren, zo stoer en sexy, ik vond het super leuk!

 

EN ANDERSOM? VERTEL OVER DÉ JURK!

Marleen was zo ontzettend mooi….! De jurk was precies zoals zij is: simpel but classy. Niet te veel gedoe, van hoge kwaliteit, modern en prachtig passend.

 

HEBBEN JULLIE DE EIGEN GELOFTES GESCHREVEN? WAAROM WEL/NIET?

Marleen heeft ze zelf geschreven. ‘Ik wilde graag zelf schrijven wat ik aan Do wilde beloven omdat het toch een moment is om daarbij stil te staan. De juiste woorden kiezen, met de juiste betekenis en klankkleur vond ik belangrijk’. Zeggen dat je voor altijd bij iemand blijft is anders dan zeggen dat je de ander altijd een veilige plek zal bieden. Ik heb gekozen voor woorden die bij ons passen. Do koos voor een bestaand gedicht dat precies de kern raakte. Jij bent zo mooi anders van Hans Andreus.

 

HEBBEN JULLIE EEN HONEYMOON AAN JULLIE BRUILOFT GEPLAKT?

Ja, we zijn de volgende ochtend naar Hawaii gevlogen voor een week, om via New York, waar we ook een week verbleven, weer terug te vliegen...

 

WAT IS JULLIE FAVORIETE HERINNERING AAN DE BRUILOFT?

Marleen: Mijn meest gênante! Dat ik zo geëmotioneerd was 's avonds en zo moe dat ik alleen nog maar kon huilen en geen woorden meer had. Terwijl Do heel hard aan het feesten was. Een lekkere mismatch waar we stiekem ook om moesten lachen. We liepen uiteindelijk hand in hand op blote voeten naar huis. Fantastisch.

Do: Ik heb geen favoriet moment. De hele dag was bijzonder. Het is heel, heel, heel bijzonder om een dag zo helemaal zelf te mogen inrichten. Allemaal in het teken van de liefde. Wat ik leuk vond was dat we ons ook hadden laten verrassen. De Kas Eet en Kweekplek verzorgde ons diner met groenten uit de Kas. Tot op het moment dat het diner werd op gediend wisten we niet wat het zou zijn (welke oogst op dat moment goed was). Dat was heel leuk!

 

HOE GAAN JULLIE DE KOMENDE JAREN DE TROUWDAG VIEREN?

Zoals het komt! We zijn niet zo van de vaste momenten, maar proberen ieder moment samen te vieren. Dit jaar waren we niet eens samen op onze trouwdag ;-)

 

HEBBEN JULLIE ADVIES VOOR BRUIDSPAREN DIE NU BEZIG ZIJN MET HET PLANNEN VAN HUN BRUILOFT?

Ja, bedenk goed waar je je geld aan uit wilt geven en laat je niet gek maken. Hawaii had ook Griekenland mogen zijn. Neem een dag of twee rust voor je op huwelijksreis gaat. Direct door was erg romantisch, maar bijna niet te doen qua emoties en vermoeidheid. En hoewel onze ‘komt wel goed’ houding voor een goede sfeer zorgde, zijn we daardoor ook minder scherp geweest.
Maar het allerbelangrijkste: maak je eigen verhaal en niet dat van anderen. Dan heb je nooit echt spijt van je keuzes :-)


real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding

real-wedding


LEVERANCIERS:

Bruidspaar: Marleen van Dalen & Dorothé Okkerse
Trouwdatum: 22 -09-2017
Locatie: Stadhuis Utrecht (kleine zaal) & Brandmeesters, Korte Jansstraat, Utrecht & De Kas Eet en Kweekplek
Fotograaf: Willemijn van Harskamp, Voorbeeld Fotografie
Videograaf: Video is door vrienden gemaakt
Weddingplanner:  Het bruidspaar zelf samen met Gerben (broertje van Marleen)
Styling: Severine’s Vision
Bloemen: Ook het boeket is zelf samengesteld van veldbloemen
Trouwjurk: Pronovias, less is more, (Covers Utrecht)
Schoenen:Dayabyzendaya                                         
Trouwpak: Mango
Trouwringen: M. Edelsmeden
Bruidstaart: Cafe Chantilly                 
Trouwkaart: Ontwerp zelf, drukwerk Kopijwinkel Utrecht
Accessoires: Sieraden van (overleden) familie
DJ: B11 events 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,9 / 5 gebaseerd op 14 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN