Real Wedding Sergio en Floor

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 mei 2018

real wedding


HET LIEFDESVERHAAL

Wij hebben elkaar ontmoet in Malaga, Spanje. Ik ging daar na mijn middelbare school heen om Spaans te leren en Sergio kwam een vriend van hem opzoeken die op dezelfde talenschool zat als ik. Ik ging met mijn vriendinnen een avond stappen in een Spaanse club en daar kwamen we elkaar tegen. Het mooie aan Sergio is dat hij altijd alles van de positieve kant bekijkt. In welke situatie we ook zitten, hij kan aan alles een positieve draai geven. Ook wil hij alles met mij delen en zet hij vaak zijn eigen belang opzij om er op dat moment voor mij te zijn. En andersom? Sergio: "Floor heeft een enorme wilskracht en humor. Ze is zelfverzekerd, zelfstandig en heeft een eigen wil. Dat zijn eigenschappen die ik heel leuk aan haar vind". We doen heel veel leuke dingen samen, maar geven elkaar ook de ruimte om met vrienden iets te doen. We zijn erg gewaagd aan elkaar en vullen elkaar goed aan. We zijn maatjes en kunnen ook kritisch op elkaar zijn.


real wedding

real wedding


HET AANZOEK

In augustus 2016 waren wij op vakantie in Italie. Daar heeft Sergio mij ten huwelijk gevraagd. We zaten op een boot voor de kust van Elba met een prachtig uitzicht en waren gezellig aan het borrelen met vrienden en familie. Sergio ging ineens op zijn knieen, zei dat hij er lang over na had gedacht en dat hij zeker wist dat ik het was. Hij vroeg vervolgens of ik met hem wilde trouwen en ik zei natuurlijk volmondig ja. Toen waren we verloofd!
We zijn nu uiteindelijk in juni 2017 getrouwd en onze verloving heeft dus tien maanden geduurd. Dit was niet zo gepland. Vlak na onze verloving hebben we een huis gekocht dat eind 2017 opgeleverd zou worden. Daarom wilde we graag een jaar later - september 2018 - trouwen zodat we voldoende tijd voor het huis en de voorbereidingen van onze bruiloft hadden. Wegens familieomstandigheden hebben we toch afgelopen januari besloten om eerder te trouwen en hebben we het allemaal binnen tien maanden gergeld. Gelukkig met behulp van een goede weddingplanner.


real wedding


DE BRUILOFT

Ik ben samen met mijn moeder en zusje naar de Love and Marriage Beurs gegaan om inspiratie op te doen. Een hele fijne manier om in contact te komen met leveranciers. Voor de styling hebben we veel gebruik gemaakt van Pinterest en magazines. Ook is onze weddingplanner Martine van Bright2be met leuke ideeen gekomen.
Voordat wij verloofd waren, hebben we het natuurlijk over trouwen gehad. Een bruiloft met groot feest leek ons heel gezellig. Toen we eenmaal verloofd waren, kwamen we toch terug op dat idee en besloten we het kleiner te houden. Bij het opstellen van de gastenlijst kwamen we erachter dat er veel gasten zijn die je uitnodigt omdat het "hoort" en niet omdat je hen er perse bij wil hebben. Dit ging tegen onze principes in en daarom hebben we besloten alleen vrienden en familie uit te nodigen die voor ons onmisbaar zijn op de bruiloft. Uiteindelijk zijn we op 60 gasten uitgekomen. Wel hebben we die 60 gasten de hele dag uitgenodigd. Bij andere bruiloften waar wij te gast waren liepen we er tegenaan dat je bijvoorbeeld voor 2 dagen was uitgenodigd waarbij er uren zijn die je dan zult moet overbruggen. Dat doet veel met de sfeer en dat wilden wij niet.
Bij het uitkiezen van de leveranciers zijn we vooral op ons gevoel afgegaan. Er zijn zoveel leveranciers voor je bruiloft te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een leverancier vertrouw je toch een onderdeel van he dag toe en als je een goed gevoel bij iemand hebt, maakt dat de voorbereiding een stuk relaxter. Onze fotgraaf Bas Driessen Photography, hebben wij op de Love and Marriage Beurs ontmoet. Na deze ontmoeting hebben we een afspraak gemaakt en het gevoel was meteen goed. Bas heeft niet alleen geweldige foto's gemaakt, het was ook heel gezellig en ontspannen. Ook is het fijn om van de ene leverancier bij de andere leverancier te komen. Niet alleen heel praktisch als ze elkaar al kennen, maar hierdoor weet je zeker dat je professionals in huis haalt die weten wat ze doen.
Het thema van onze bruiloft was 'Blue with a touch of gold'. Dit is teruggekomen in het prachtige drukwerk, en ook in de dresscode en de styling op de dag zelf. De tafels waren aangekleed met blauwe lopers met gouden tafelconfetti, waxinelichthouders met een goud en donkerblauw lint en we hadden grote centerpieces met witte en donkerblauwe bloemen. De bloemen waren sowieso de eye catcher van onze bruiloft! Ook hadden we om de champagneglazen gouden en blauwe linten, waren er ballonnen in deze kleuren en had de bruidstaart ook een 'touch of gold'.
Wij zijn de dag na onze bruiloft voor twee weken naar Bali vertrokken! Heerlijk op het strand gelegen en nagenoten van de mooiste dag van ons leven.


real wedding

real wedding

real wedding

real wedding


DE JURK

Ik ben samen met mijn moeder, peet-tante en zusje op zoek gegaan naar een jurk bij Covers Couture. Vooraf heb ik op Pinterest en in magazines gezocht naar wat ik mooi vond en had een aardig idee in mijn hoofd van wat het zou gaan worden. Ik was heel benieuwd of ik meteen de jurk zou vinden. Dat is gelukt! Sneller dan verwacht, want de derde jurk die ik aan had, is het geworden. De eerste twee jurken die ik aan had waren niet helemaal mijn ding, tot mijn zusje nummer drie uit het rek haalde. Ik heb daarna nog een aantal andere jurken gepast om zeker te zijn van mijn keuze en uiteindelijk ben ik bij die jurk gebleven. Een totaal andere jurk dan ik van te voren in gedachten had. Toen ik hem aan had, wist ik het meteen.


GELOFTES

We hebben lang getwijfeld om onze eigen geloftes te schrijven. En uiteindelijk besloten om dit niet te doen. We weten van elkaar hoe we over de ander denken en vonden het beide geen toegevoegde waarde om dit naar elkaar uit te spreken tijdens onze ceremonie.


HERINNERING

We hebben twee favoriete herinneringen aan de bruiloft. Het moment waarop we kwamen aanrijden bij de trouwlocatie. Voor Kasteel Tongelaar stonden al onze vrienden en familie op ons te wachten. Dat was zo bijzonder. Ook de ceremonie op het binnenplein van het kasteel is een favoriete herinnering. We zaten heerlijk in de zon terwijl onze getuigen geweldige speeches gaven. En onze trouwambtenaar Carina Roemers zorgde voor een hele enthousiaste en persoonlijke ceremonie.


real wedding


DRANKJE EN DANSJE

We hebben ervoor gekozen om geen groot feest te geven, maar een uitgebreid diner en aansluitend een drankje en een dansje. We hadden een soort "crazy piano's" act geregeld, waarbij alle gasten een nummer bij de band konden aanvragen. Sergio's familie en vrienden komen voornamelijk uit Amsterdam en de familie van Floor is echt Brabants. Dit bleek een goede combinatie te zijn en er was een erg gezellige sfeer. De bruiloft was op het hoogtepunt afgelopen en de volgende ochtend hebben we gezellig ontbeten met alle gasten die ook in hetzelfde hotel sliepen.


VIEREN

Van Floor's getuigen kregen we als huewelijkscadeau een aantal flessen wijn, uit ons trouwjaar. Deze wijn is nu dus nog in de maak, zo bijzonder. We zijn van plan om ieder jaar op onze trouwdag een fles open te maken en deze dag samen te vieren.


ADVIES

Ons advies voor andere bruidsparen is om te genieten. Een bruiloft duurt meestal maar een dag en dat gaat zo ontzettend snel voorbij. Je bent op de dag zelf logischerwijs zo druk, waardoor je soms vergeet echt te genieten en stil te staan bij alle mooie momenten. Daarnaast is het fijn als je bij de voorbereiding van je bruiloft dingen kan loslaten. Natuurlijk wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben, maar vraag jezelf ook af of bepaalde details van je bruiloft echt zo belangrijk zijn. Het belangrijkste is dat jij en je verloofde gaan trouwen.


real wedding

Fotograaf: Bas Driessen
Locatie: Kasteel Tongelaar
Weddingplanner: Bright2be 
Jurk: Covers Couture

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,7 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN