Soorten bruidslingerie

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 23 oktober 2013

Je hebt verschillende soorten bruidslingerie. Weet jij al voor welke bruidslingerie je gaat of weet je eigenlijk nog niet zo goed welke opties er zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

bruidslingerie

 

Soorten bruidslingerie

BH

Ook in de categorie bruidslingerie heb je de ‘gewone’ BH. Je kunt kiezen voor verschillende soorten Bh’s. Je hebt natuurlijk de beugel BH maar ook bijvoorbeeld de push-up BH. Over het algemeen zijn bijna alle BH strapless, dit omdat vaak beter uitkomt met de trouwjurk.

Lingerie trouwdag

Torselet

Ook heb de torselet als bruidslingerie. Een torselet  is een vorm van lingerie die bijna het hele bovenlijf bedekt (van de borsten naar de heupen). Een torselet sluit je aan de achterkant met haakjes of knoopjes.

Bustier

Een bustier is eigenlijk een verkorte torselet die niet tot de heupen loopt maar ongeveer tot de navel. Ook een bustier kan je gebruiken als bruidslingerie.

Korset

En dan kan je ook nog kiezen voor een korset als bruidslingerie. Een korset loopt net zoals een torselet van de borst tot aan de heupen. Een korset zorgt ervoor dat de nadruk op je taille en heupen worden gelegd. Een korset is alleen niet de meest comfortabele bruidslingerie. Als je hier voor kiest adviseren wij je om er een op maat te laten maken.

Slip, string of hotpants

Gelukkig is de keuze voor een slip, string of hotpants niet zo lastig. Heb je een strakke trouwjurk adviseren wij je om een string of hotpants te dragen, net wat jij lekkerder vindt zitten. Heb je een wijde trouwjurk kan je het beste een slip dragen.

 

Zoveel soorten bruidslingerie, maar waar kies je nou voor….

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat je je trouwjurk als uitgangspunt moet nemen. Het is dan ook belangrijk dat je éérst je trouwjurk uitzoekt voordat je de bruidslingerie uitkiest.  Wij kunnen je nu heel veel tips geven over welke bruidslingerie bij welke trouwjurk past maar we willen je eigenlijk één hele belangrijke tip geven: ga naar een bruidslingerie specialist! Je hebt lingeriezaken die gespecialiseerd zijn in bruidslingerie maar je kan ook (vaak) bij je bruidsmodezaak terecht. Zij weten precies welke lingerie het beste staat bij jouw trouwjurk. Tip: ga je naar een lingeriewinkel gespecialiseerd in bruidslingerie? Vergeet de foto van je trouwjurk niet! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN