5 Tips voor het verplaatsen van je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 22 april 2020

Moeten jullie helaas jullie bruiloft verplaatsen in verband met het Coronavirus? No worries! Wij geven je 5 tips voor het verplaatsen van je bruiloft.

Er komt heel wat kijken bij het verplaatsen van je bruiloft. Wat moet je allemaal regelen wanneer je je bruiloft moet gaan verplaatsen in verband met COVID-19? En wat zijn de stappen die je het beste kunt nemen wanneer je je bruiloft moet verplaatsen? In deze blog geven wij je allerlei tips zodat jij zonder stress jullie trouwdag kunt verplaatsen.

Bruiloft verplaatsen bruidspaar in het bos

Fotocredits: Anne Zwart Photography


T/m 19 mei zijn bruiloften met meer dan 30 personen niet toegestaan. Alleen wanneer jullie trouwen met een gastenlijst van maximaal 30 personen en 1,5 meter afstand kunnen houden, hoef je jullie bruiloft niet te verzetten. Toch kan ik me heel goed voorstellen dat 1,5 meter afstand houden van je dierbare gasten niet het idee is dat je bij jullie bruiloft had. Ik snap daarom heel goed dat veel van de bruidsparen die hun trouwdag vóór 1 juni gepland hadden staan, er voor kiezen om hun bruiloft te verplaatsen. Mocht je je bruiloft gaan verplaatsen dan hebben wij voor jou een aantal tips op een rijtje gezet voor het verplaatsen van jullie trouwdag.

 

TIP 1: Denk na over jullie wensen

Het verplaatsen van je bruiloft is natuurlijk niet hetgeen waar jullie op hoopten. Maar onthoud allereerst “Love is not canceled”. Jullie trouwdag gaat zeker nog plaatsvinden! Denk samen na over wat jullie wensen zijn, bijvoorbeeld:

  • Willen jullie dit jaar nog trouwen of maakt dit voor jullie niet veel uit?
  • Willen jullie op een speciale dag of in een bepaalde periode trouwen? Bijvoorbeeld in de lente of in de zomer of vinden jullie het ook goed om in de herfst of in de winter te trouwen?
  • En willen jullie aansluitend op huwelijksreis?
  • Willen jullie het grootst vieren of houden jullie het graag intiem?
  • En willen jullie graag op een vrijdag of in het weekend trouwen of vinden jullie een doordeweekse dag ook goed?


Dit zijn punten waar je met je lief even goed over na kunt denken. Het ligt dus geheel aan jullie wensen of je je bruiloft verplaatst naar het najaar of naar volgend jaar.

Als jullie nog heel graag dit jaar trouwen dan is een herfst- of een winterbruiloft een ontzettend leuke optie! De styled shoot van Derrick & Gerlinde geeft je dan alvast volop inspiratie voor jullie herfst- of winterbruiloft. Hoe heerlijk is een romantische herfst- of winterbruiloft bij mooi kaarslicht?!

 

 Bruiloft verplaatsen inspiratie herfstbruiloft

Fotocredits: Puurvastgelegd

 

TIP 2: Neem contact op met je trouwleveranciers

Als jullie besloten hebben om jullie bruiloft te verplaatsen kun je beginnen met het maken van een lijstje van alle trouwleveranciers die jullie vastgelegd hebben. Zo heb je meteen een overzicht van de leveranciers waarmee je contact moet opnemen om jullie bruiloft te gaan verplaatsen. Neem allereerst contact op met de leveranciers die jullie het belangrijkste vinden.

Vergeet ook niet om de voorwaarden voor het verplaatsen van de bruiloft na te vragen. Het coronavirus is voor veel trouwleveranciers ontzettend vervelend voor hun business. Veel van de leveranciers bieden dan ook aan om de bruiloft kosteloos te verplaatsen naar het najaar of zelfs naar volgend jaar.

 

TIP 3: Kies een nieuwe trouwdatum

Voor het verplaatsen van je bruiloft heb je uiteraard ook een nieuwe trouwdatum nodig. Het zal best even puzzelen worden om een geschikte datum te vinden waarop al jullie leveranciers kunnen. Stuur bijvoorbeeld een datumprikker uit naar alle trouwleveranciers. Zo kun je ook gelijk zien wanneer jullie favoriete leveranciers nog beschikbaar zijn.


Een goede optie is om jullie trouwdatum te verplaatsen naar het najaar. Kies dan bijvoorbeeld voor een doordeweekse dag. Grote kans dat jullie leveranciers dan nog wel beschikbaar zijn. Daarnaast help je hiermee je leveranciers ook, zodat ze ook nog andere bruidsparen kunnen inplannen in het weekend. En niets is romantischer dan een herfst- of winterbruiloft met prachtig kaarslicht en een knusse sfeer.


Er hing een sprookjesachtige sfeer op de plek waar Chantal en Frank hun bruiloft hadden. Doe inspiratie op met deze intimate winter romance wedding.

 

Winterbruiloft trouwdag verplaatsen

Fotocredits: Stories by Josan


Wanneer jullie toch graag de wens hebben om te trouwen in het voorjaar of in de zomer, kun je je bruiloft het beste verplaatsen naar volgend jaar. Ook dan is het handig om een datumprikker uit te sturen en te kijken wie wanneer beschikbaar is.

 

TIP 4: Change the Date

Als jullie nieuwe trouwdatum vastgelegd is kun je je bruiloftsgasten op de hoogte stellen van de “Change the Date”. Dit kun je op verschillende originele manieren doen:

  • Door het sturen van “Change the Date” kaarten: tegenwoordig zijn deze erg hip en een ontzettend leuke manier om de nieuwe trouwdatum naar jullie gasten te communiceren. Eigenlijk hetzelfde idee als een “Save the Date” kaartje, alleen geef je hiermee aan je gasten door dat jullie vanwege het Coronavirus jullie bruiloft verplaatsen.
  • Door het sturen van “Change the Date” mails: waarschijnlijk hebben jullie voordat jullie je trouwdag hebben verplaatst ook al de trouwkaarten op de post gedaan naar alle bruiloftsgasten. Je kunt er dus ook voor kiezen om jullie nieuwe trouwdatum via een “Change the Date” mail door te geven. Hetzelfde idee als via “Change the Date” kaarten, alleen dan digitaal.


Vinden jullie het sturen van “Change the Date” kaarten ook een leuk idee? Dan hebben wij hieronder alvast wat inspiratie voor jullie eigen “Change the Date” kaarten.

Change the date kaarten bruiloft verplaatsen

Fotocredits: Zazzle

 

TIP 5: Laat jullie oorspronkelijke trouwdag niet voorbij gaan

Als jullie je bruiloft hebben verplaatst en de bruiloftsgasten op de hoogte zijn van jullie nieuwe trouwdatum, kun je niks anders doen dan uitkijken naar jullie nieuwe trouwdag. Misschien kun je zelfs nog wat extra sparen voor jullie honeymoon.

Uiteraard is het erg jammer dat jullie je trouwdag hebben moeten verplaatsen, maar laat daarom jullie oorspronkelijke trouwdag niet zomaar voorbij gaan. Ondanks dat je momenteel niet gezellig uiteten kunt bij jullie favoriete restaurant, kunnen jullie je trouwdag wel heerlijk samen vieren. Bestel bijvoorbeeld bij jullie trouwlocatie een heerlijke fles bubbels en geniet alvast van een kleine variant van de bruidstaart of de sweet table van jullie bruidstaart leverancier.

Vier jullie liefde en onthoudt goed: jullie trouwdag komt er zeker nog en zal ook voor jullie dé mooiste dag zijn van je leven zijn.

 

Bruiloft verplaatsen inspiratie herfstbruiloft winterbruiloft prieel

Fotocredits: Stories by Josan

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,6 / 5 gebaseerd op 8 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN