Trouwen in de winter: Plan een winter bruiloft!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 december 2022

De meesten mensen denken bij het plannen van hun bruiloft aan de lente of zomer maar trouwen in de winter is romantisch, knus en magisch. Er zitten veel voordelen aan trouwen in de winter, wel moet je met enkele dingen rekening houden. Wij geven je enkele tips om te stralen tijdens jullie winterbruiloft. Lees je mee?

trouwen-in-de-winter-winter-bruiloft2

De voordelen van trouwen in de winter

We kunnen er niet onderuit, in de winter is het koud. Ook tijdens jullie bruiloft. Maar dit heeft  enkele voordelen. Ook als je trouwt in de herfst, de bladeren die kleuren in allerlei mooie warme tinten. Van plan om echt in hartje winter te trouwen? Dan zou het zomaar kunnen dat het begint met sneeuwen! De trouwfoto’s worden in ieder geval magisch.

Een ander voordeel van trouwen in de winter is dat het een stuk goedkoper is. Dit komt doordat de meeste mensen willen trouwen in het zomerseizoen. Hierdoor heb je veel meer keuze in fotografen en leveranciers. Deze zijn in de wintermaanden veel minder snel volgeboekt dan in het zomerseizoen. In de winter kun je dus voor minder kosten jullie droombruiloft geven. Trouwen in de winter is dus een handige optie voor als je een kleiner budget hebt. Een winterbruiloft is dus zeker het overwegen waard!

trouwen-in-de-winter-winter-bruiloft3

Waar moet je rekening mee houden?

In de winter zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Houd in je planning altijd rekening met extreme weersomstandigheden. Het zou zomaar kunnen voorkomen dat op de dag van jullie bruiloft een sneeuwstorm langs komt. Best een groot risico. Wil je nu alles helemaal goed geregeld hebben? Dan raden we je aan om een bruiloft verzekering af te sluiten. De meeste verzekeringen dekken de kosten voor het annuleren van de bruiloft bij slecht weer.

Een ander belangrijk ding waar je over na moet denken zijn de feestdagen. Dit is een drukke maand voor vele mensen. Wil je trouwen met kerst of oud en nieuw? Houd er dan rekening mee dat gasten al plannen hebben tijdens deze dagen.

trouwen-in-de-winter-winter-bruiloft1

Wat draag je als je gaat trouwen in de winter?

In de winter draag je niet hele andere trouwkleding dan in de zomer. Het ligt er maar net aan wat je wil en wat de locatie is. Een trouwlocatie is natuurlijk wel warm binnen. Daarnaast is belangrijk dat je gasten het comfortabel hebben. Voor de winter heb je hele mooi trouwjurken en trouwpakken. Voor vrouwen kun je in de winter denken aan donkere kleuren zoals groen, zwart of bordeauxrood met een leuke glitter en zachte stoffen. Mannen hebben tegenwoordig een ruime keuze in bruidspakken. Van elke denkbare kleur is tegenwoordig wel een bruidspak beschikbaar. Of je nu kiest voor een 2 of 3-delig pak, één ding is zeker, jullie staan straks allebei te stralen op jullie winter bruiloft.

trouwen-in-de-winter-winter-bruiloft4

Kies voor een bruiloft in de winter

Zoals je merkt zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een bruiloft in de winter. Van plan om te trouwen in de winter? Bekijk dan eens onze andere inspiratiepagina’s of bezoek trouwbeurzen. Een trouwbeurs is een leuk uitje waar je veel inspiratie op doet. Waar wacht je nog op? Plan jouw winter bruiloft!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,6 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN