Trouwen in de zomer: 10x inspiratie voor een openlucht feest

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 februari 2024

Wil je je bruiloft in de zomer vieren? Dan is een openlucht feest een prachtige optie! Wat is er nu romantischer dan jullie toekomstige leven te vieren met de mensen die je dierbaar zijn, middenin het groen en onder de vrolijke zomerzon? In dit artikel geven we je 10 keer inspiratie en handige tips voor een onvergetelijke bruiloft in de buitenlucht!

trouwen-in-de-zomer-10x-inspiratie-voor-een-openlucht-feest1

1. Plaats een partytent

Hoewel we steeds vaker mooier weer hebben in Nederland, kun je het toch nooit helemaal vertrouwen. Een partytent is daarom een echte noodzaak. Het biedt zowel bescherming tegen onverwachte regenbuien als tegen felle zonnestralen. Bovendien kun je de tent meteen gebruiken als decoratiemiddel. Kies voor een tent die past bij jullie trouwthema en kleuren. Met behulp van decoratieve elementen zoals lampionnen, bloemen en sfeerverlichting kun je de tent omtoveren tot een romantische plek waar jullie gasten kunnen genieten van het feest.

trouwen-in-de-zomer-10x-inspiratie-voor-een-openlucht-feest6

2. Zorg voor voldoende schaduwplekken

Hoewel we allemaal van de zon houden, kan de zonkracht soms te sterk zijn. Zorg daarom, naast de partytenten, voor voldoende schaduwplekken waar jullie gasten kunnen relaxen en afkoelen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld parasols, schaduwdoeken of zelfs een kleine overdekte loungehoek waar mensen even kunnen bijkomen van de zomerse hitte. Is het echt erg heet? Zet dan gewoon een paar ventilatoren neer!

3. Creëer sfeervolle zithoeken

Maak verschillende sfeervolle zithoeken waar jullie gasten kunnen ontspannen en genieten van het mooie weer. Denk aan comfortabele loungebanken, gezellige picknicktafels of schommelstoelen. Het creëren van deze knusse hoekjes zal ervoor zorgen dat iedere gast zich welkom voelt. Je kunt voor dit doel ook meerdere partytenten plaatsen waar je dergelijke hoekjes onder maakt.

trouwen-in-de-zomer-10x-inspiratie-voor-een-openlucht-feest7

4. Ga voor natuurlijke decoraties

Bij een bruiloft in de buitenlucht passen natuurlijke decoraties perfect. Maak gebruik van bloemen uit het seizoen, zoals klimop en wilde bloemen of kleurrijke hortensia's, om tafels te versieren en boeketten te maken. Daarnaast kun je denken aan houten elementen, zoals boomstammen als tafelblad of een houten boog als achtergrond voor de ceremonie.

trouwen-in-de-zomer-10x-inspiratie-voor-een-openlucht-feest2

5. Vergeet de verlichting niet

Toegegeven, in de zomer blijft het heel lang licht. Maar toch voegt feestelijke verlichting enorm veel sfeer toe. Dit geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat schemeren. Zodra de zon ondergaat, is het echt belangrijk om voor voldoende verlichting te zorgen. Hang lichtslingers op tussen de bomen, plaats kaarsen of windlichtjes op de tafels en gebruik sfeervolle lantaarns om het terrein te verlichten. Dit zorgt niet alleen voor een romantische sfeer, maar ook voor extra veiligheid wanneer het donker wordt.

trouwen-in-de-zomer-10x-inspiratie-voor-een-openlucht-feest3

6. Kies voor een buitenbar

Een buitenbar is een leuke toevoeging aan jullie openlucht feest. Laat je gasten genieten van verfrissende cocktails en heerlijke drankjes terwijl ze genieten van het mooie weer. Zorg ervoor dat er voldoende keuze is voor zowel alcoholische als non-alcoholische drankjes, zodat iedere gast kan proosten op jullie speciale dag. Je kunt ervoor kiezen om een zelfbedieningsbar te plaatsen, zodat iedereen in zijn eigen drankjes kan voorzien. Een andere mogelijkheid is om via een cateraar een echte bar en barman (of -vrouw) in te huren.

7. Bied activiteiten aan

Maak jullie bruiloft in de buitenlucht nog leuker door activiteiten aan te bieden voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan leuke spelletjes zoals jeu-de-boules, kubb of een photobooth waar iedereen grappige foto's kan maken. Dit zal zorgen voor plezier en interactie tussen jullie gasten.

8. Catering

Wil je ook eten en hapjes aan je gasten aanbieden? Maak het jezelf makkelijk en huur catering in. Je kunt bijvoorbeeld een verzorgd open buffet neerzetten of eten aan de tafels laten serveren. Ook borrelhapjes doen het altijd goed. Deze kun je in mooie schalen op de (sta)tafels zetten, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

trouwen-in-de-zomer-10x-inspiratie-voor-een-openlucht-feest4

9. Muziek

Muziek mag uiteraard ook niet ontbreken. De keuze voor het soort muziek is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Kies voor muziek met een lekker ritme waar op gedanst kan worden en tijdens andere momenten voor rustige achtergrondmuziek. Zet zelf een muziekinstallatie neer en creëer een playlist. Misschien heb je een neefje of nichtje dat het erg leuk vindt om DJ te zijn. Een andere mogelijkheid is een live band inhuren. Dit heeft wel een toegevoegde waarde, want het is een stuk sfeervoller.

10. Huur een weddingplanner

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Huur dan een weddingplanner in. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het organiseren van alles omtrent jouw bruiloft; van de trouwceremonie tot de huwelijkssuite! Bespreek van tevoren met je weddingplanner welke punten voor jullie belangrijk zijn en laat het verder lekker over je heenkomen. Zo stappen jullie helemaal relaxt het huwelijksbootje in.

Met deze 10 tips ben je klaar om jullie droombruiloft in de buitenlucht te plannen. Vergeet niet om voldoende aandacht te besteden aan de organisatie en logistiek, zodat alles soepel verloopt op jullie grote dag. Geniet van het prachtige weer, de natuurlijke omgeving en vooral van elkaar!

 

Doe ook inspiratie op met de blog: "De perfecte tafeldecoratie voor jullie bruiloft: laat je inspireren!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN