Real wedding: trouwen in griekenland

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 december 2015

 Jaap en Daniëlle trouwden afgelopen zomer in Griekenland. Ben je benieuwd naar hun bruiloft? Lees dan deze real wedding. 

 trouwen in griekenland

 

Datum: 21 augustus 2015
Fotograaf: Zeg-maar-kaas fotografie
Trouw- en feestlocatie: Op het eiland Samos in Griekenland, Time to smile On The Beach appartements, Pythagorion Trouwpak: ROKA
Trouwjurk: Verliefd Bruidscouture  Weddingplanner: Degrieksebruiloft.nl
Trouwringen: Metal Art Thema: Romantisch/ chique in de kleuren nude, ivoor, champagne
Videograaf: Ridali Budget: €€€
    

Trouwjurk: 

De trouwjurk heb ik zelf ontworpen en door Verliefd Bruidscouture laten maken. Er zit ontzettend veel handwerk in de jurk en er hebben zeker 60 mensen hun bijdrage aan geleverd. Alle stenen zijn swarovski. Het is echt m’n droomjurk geworden!

trouwen in griekenland

 

Styling: 

Alle Styling heb ik zelf gedaan. Ik heb alles meegenomen uit Nederland, alleen het prieel hebben we daar laten maken. Haar en make- up heb ik ook zelf gedaan, aangezien ik zelf visagiste ben. 

 

Bruidstaart: 

Wist je dat in Griekenland altijd alleen het bovenste stukje van een bruidstaart echt is? De rest is nep en alleen maar voor de sier. 

 

Trouwringen:

Het ontwerp van Jaap bestond al en aan de hand van die ring heb ik mijn ring zelf ontworpen, wat ze heel goed hebben gerealiseerd.

trouwen in griekenland

 

Weddingplanner: 

Brigitte van de Griekese bruiloft is erg ervaren en kent het eiland als geen ander. Dit was erg prettig doordat zij het papierwerk regelde en ook daar ter plaatse alle adresjes wist en ook op de dag zelf tijdens de ceremonie alles vertaalde, echt een aanrader dus!

 

DIY:

De decoratie was voor het grootste gedeelte wel zelf meegenomen zoals boomdecoratie, lappen stof, lampionnen en lantaarns, vaasjes voor de bloemen etc. Maar ik heb ook heel veel dingen zelf gemaakt: het meeste werk was toch wel de stoeldecoratie die ik allemaal moest knippen, plat meenemen in de koffer ivm kreuken en op Samos nog in elkaar moest zetten… Verder is de tafeldecoratie en de houten strandbordjes zelf gemaakt en de  jurk en de ringen zijn dus zelf ontworpen.

trouwen in griekenland

 

 

De ontmoeting:

We hebben elkaar ontmoet op Curaçao waar Jaap werkte en ik op vakantie was vanuit Suriname (waar ik op dat moment werkte ). We hadden direct zo’n goede klik en Jaap was direct verliefd, maar het heeft nog een jaar geduurd voordat ik ook overstag ging, hij heeft me echt moeten veroveren.Het huwelijksaanzoek:

Dit was officieel ook op Samos waar we waren om alvast wat dingen te regelen dus hij wist al dat ik ja ging zeggen, want dat we gingen trouwen was al eerder samen besloten. Maar dat maakte het nog niet minder spannend toen hij een privé diner had geregeld op het strand en op z’n knieën ging, Jaap is echt heel erg romantisch!

 

De trouwdag:

Eén dag van te voren zijn we al begonnen met decoreren van de tuin, het ophangen van lampionnen en het verzamelen van stenen voor rond onze witte loper. Dit was erg gezellig eigenlijk want al onze vrienden hielpen mee. Na rustig uitslapen en ontbijten zijn we op de grote dag aan het eind van de ochtend zijn met de hele groep (15 gasten) gaan varen met een echte Griekse boot waarop we heerlijk konden ontspannen en zwemmen. Daarna zijn we ergens gaan lunchen en op de terug weg op de boot heb ik nog snel even m’n trouwgelofte geschreven. De boottrip was zo gezellig en ontspannen dat het achteraf lijkt of we 2 dagen een bruiloft hebben gehad. Weer terug in ons appartement ging de bikini uit, snel douchen en in de make up. Mijn nichtje was ons bruidsmeisje, wat echt een schatje is en daarnaast ook nog echt een popje om te zien!

trouwen in griekenland

Een klein beetje stress later liepen we naar het strand waar Jaap stond te wachten. Het allermooiste moment vond ik dat hij zich omdraaide en echt ontroerd was toen hij me zag! Dat was echt een filmmoment en dan nog beter! Ook de timing was perfect, want het was precies rond het golden hour waarop de zon net onder begint de gaan waardoor het licht prachtig was.

trouwen in griekenland

Onze getuigen hadden nog een speech wat we ook heel bijzonder vonden. We werden getouwd door de burgemeester van Samos, wij waren het eerste bruidspaar die hij daar trouwde. Het was net een sprookje, alle mannen met bretels en witte linnen overhemden en alle vrouwen in nude kleurige jurkjes met bloemenkransjes op hun hoofd…. Zo wil toch iedereen trouwen? Het klopt gewoon.

We hebben heel lang gegeten van het heerlijke buffet er was veel vis zoals gamba’s, kreeft enz. Dit gaf het ultieme eiland gevoel. Daarna was er nog vuurwerk, taart en onze openingsdans. Na nog meer dansen, bier en gezelligheid zijn we uiteindelijk om 5 uur richting bed gegaan na echt een geweldige bruiloft.

trouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenlandtrouwen in griekenland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij ook deelnemen aan de real wedding? Stuur dan een mailtje naar Merel@jesbv.nl

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,6 / 5 gebaseerd op 15 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN