Trouwhuisstijl: De perfecte huisstijl voor jullie droombruiloft!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 april 2024

Een trouwhuisstijl op jullie bruiloft waarbij al het trouwdrukwerk in dezelfde stijl is? Dat klinkt toch als een droom! Met een trouwhuisstijl en een trouwkaarten set creëer je een prachtige eenheid op jullie bruiloft die er tiptop verzorgd uitziet! En hoe leuk om al jullie drukwerk af te stemmen op de stijl van jullie bruiloft?! Dit ziet er niet alleen heel professioneel uit, maar zo is alles op jullie bruiloft ook perfect op elkaar afgestemd. Verschillend trouwdrukwerk zoals jullie save the date kaarten en trouwkaarten tot aan de menukaart en de naamkaartjes voor bij het diner. In deze blog lees je alles over jullie eigen trouwhuisstijl!

marjolein-vormgeving-blog-trouwhuisstijl-1b
© Marjolein Vormgeving

Trouwhuisstijl, wat is een trouwhuisstijl precies?

Met een trouwhuisstijl wordt jullie bruiloft een perfect geheel. Al het trouwdrukwerk voor jullie bruiloft wordt in één harmonieuze stijl of thema gedrukt. Zo kun je al het drukwerk helemaal afstemmen op het thema van jullie bruiloft. Hierbij worden niet alleen de uitnodigingen maar ook al het andere bruiloft drukwerk in dezelfde stijl gedrukt. Denk dus aan de save the date kaarten, dagprogramma’s, menukaarten, naamkaartjes, het welkomstbord, sluitstickers en zelfs het gastenboek! Een fantastisch geheel op jullie bruiloft!

Wij geven je een aantal tips voor het maken van jullie eigen trouwhuisstijl voor jullie bruiloft:

1. Kies een thema voor jullie trouwhuisstijl

Creëer eenheid in jullie bruiloft door een thema te kiezen. Kies bij jullie bruiloft thema een bijpassend kleurenpalet. Baseer dit kleurenpalet op één of twee hoofdkleuren en voeg hier bijvoorbeeld een accentkleur aan toe zodat jullie trouwhuisstijl een samenhangend geheel wordt.

Trouwen jullie bijvoorbeeld op het strand? Dan zijn zandtinten perfect als hoofdkleur en kies bijvoorbeeld als accentkleur een zeegroene tint. Of kiezen jullie voor een romantische herfstbruiloft? Dan is bordeauxrood een prachtige hoofdkleur voor jullie thema! 

https://www.trouwplannen.nl/uploads/marjolein-vormgeving-blog-trouwhuisstijl-9b
© Marjolein Vormgeving

marjolein-vormgeving-blog-trouwhuisstijl-6b
© Marjolein Vormgeving

2. Ga voor twee verschillende lettertypen op jullie trouwdrukwerk

Een unieke look voor jullie trouwdrukwerk? Kies dan voor twee verschillende lettertypen. Door te kiezen voor twee verschillende lettertypen krijgt jullie bruiloft drukwerk meer diepte. Ga bijvoorbeeld voor de titels en jullie namen voor een sierlijk lettertype en kies bij de teksten juist voor een strak lettertype zodat jullie trouwenkaarten set goed leesbaar is.

Bij het gebruik van één lettertype oogt de wedding stationery heel plat, wat zonde is omdat het zo speciaal mag zijn! Maar kies ook niet te veel lettertypen zodat het niet te rommelig gaat ogen en rustig blijft!

3. Maak een trouwlogo voor jullie wedding stationery

Willen jullie echt een unieke trouwhuisstijl die perfect bij jullie past? Maak dan jullie eigen trouwlogo. Zet hier jullie initialen, trouwdatum of een icoon in. Dit maakt jullie bruiloft ontzettend persoonlijk! Dit trouwlogo kun je op alle items terug laten komen zodat jullie bruiloft in één stijl is.

marjolein-vormgeving-blog-trouwhuisstijl-4b
© Marjolein Vormgeving

Creëer een prachtige trouwhuisstijl die perfect bij jullie en jullie bruiloft past

Jullie bruiloft, de meest bijzondere dag uit jullie leven. Het organiseren van een bruiloft kost veel tijd en energie, je wilt natuurlijk dat jullie droombruiloft perfect geregeld is en tot in de puntjes is gestyled. Hier kan een complete trouwhuisstijl niet bij ontbreken! Studio Marjolein Vormgeving heeft voor jullie verschillende fantastische trouwhuisstijlen voor jullie klaargezet in haar collectie. Deze ontwerpen kun je helemaal naar eigen wens aanpassen met behulp van de editor. Hiermee kun je jullie wedding stationery helemaal naar wens maken. Kies het ontwerp dat jullie het meeste aanspreekt en personaliseer dit verder in de studio. De mogelijkheden zijn eindeloos. Pas je tekst, kleuren, lettertypen en achtergrond aan of voeg elementen toe uit de beeldbank. En kom je er niet uit? Marjolein en haar team kijken met alle liefde met je mee.

Om jullie een beetje op weg te helpen heb je keuze uit meer dan 20 complete wedding stationery sets. Jullie trouwhuisstijl wordt hiermee een echte droom die uitkomt en dit zal jullie bruiloft onvergetelijk maken!

marjolein-vormgeving-blog-trouwhuisstijl-2b
© Marjolein Vormgeving

marjolein-vormgeving-blog-trouwhuisstijl-7b
© Marjolein Vormgeving

Doe ook inspiratie op met de blog: "De gastenlijst samenstellen zo doe je dat!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN