Verborgen kosten van de bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 augustus 2018

Eén van de eerste dingen die je doet tijdens het plannen van je bruiloft is het opstellen van het budget. Vaak maak je ook al een globale verdeling van wat je waar aan uit wilt geven. Bloemen, taart, trouwkleding, ringen... we kennen het allemaal. Echter zijn er ook kosten die veel bruidsparen over het hoofd zien. Om te zorgen dat jij dat niet doet, hebben wij ze voor je op een rij gezet. Handig! 

POSTZEGELS

 Als je een budget opstelt voor je trouwkaarten moet je ook rekening houden met de portokosten. Deze zijn afhankelijk van het gewicht van de trouwkaart en het aantal gasten dat een uitnodiging zal krijgen. Leveranciers hebben deze kosten vaak niet op de website staan, dus reken deze er zelf nog apart bij.

verborgen kosten bruiloft

Foto credits: Pinterest

UITRUSTING VOOR DE BAND

De meeste kosten (loon voor de bandleden, geluidsinstallatie) zitten inbegrepen bij prijzen voor bands. Wanneer je een grote locatie kiest, veel mensen uitnodigd of een locatie waar de akoestiek minder goed is, komen er extra kosten bij voor een grotere geluidsinstallatie.

OVERWERK

De band, DJ, foto- en/of videograaf heb je waarschijnlijk geboekt voor een bepaald aantal uren. Mocht je graag willen dat zij langer blijven, omdat het feestje nu eenmaal te leuk is en je niet wilt stoppen, vraag dan van te voren wat dat zou kosten. Zo kun je een goede afweging maken of je dat waard vind ja of nee.

CATERING OP LOCATIE

Als je je bruidstaart of catering niet via de trouwlocatie regelt, maar bijvoorbeeld via een cateraar, rekenen veel trouwlocaties kosten om dit op de locatie te serveren. Dit kunnen kosten zijn voor het aansnijden van de taart, het gebruik van servies en kosten voor bediening.

catering

TRANSPORT

Vooral bij het vervoer van meubiair kan dit erg oplopen. Mocht je dus een bedrijf inschakelen die meubilair en/of styling verzorgt, vraag dan goed na wat de transportkosten zijn. Ook andere leveranciers, zoals bijvoorbeeld de DJ, fotograaf en pattisier kunnen reiskostenvergoeding vragen.

CADEAUTJES BRUIDSPERSONEEL

Bedankjes worden vaak meegenomen in de budgetplanning, maar naast de bedankjes voor de gasten is het ook zo leuk en aardig om je bruidspersoneel (getuigen, bruidsmeisjes en ceremoniemeester) een apart en persoonlijker cadeautje te geven.

trouwjurk

Foto credits: DS Moments

VERMAAKKOSTEN TROUWJURK

De kans is groot dat jouw trouwjurk niet 100% perfect aansluit bij je figuur. Don't worry! Dat is bijna nooit het geval namelijk. De meeste bruidsmodezaken laten de jurk vermaken voo je. De kosten hiervoor zijn echter niet altijd inbegrepen. Reken op €200,-, dan zit je altijd goed.

BRUIDSMODEREINIGING

Vergeet ook geen kosten te rekenen voor zaken die na de bruiloft geregeld moeten worden. De huwelijksreis neem je vast op in je budget, maar reken ook op kosten voor het reiningen van jouw jurk en zijn pak. De kans is groot dat deze erg vies worden (helemaal na een goed feestje) en deze dienen dan professioneel gereinigd te worden.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 44 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN