Dilemma: Beste moment fotoshoot trouwdag

Monic Arts
Monic Arts 20 december 2017

De fotoreportage gemaakt op jullie trouwdag, een prachtig aandenken aan deze mooie dag. 

Veel bruidsparen kiezen ervoor om op de trouwdag een fotoreportage in te plannen. Op deze manier kunnen jullie, in jullie prachtige outfits, voor altijd vastgelegd worden. Maar wanneer plan je deze fotoreportage in? De planning op jullie trouwdag zal ongetwijfeld al ontzettend druk zijn. Van de ceremonie, naar het diner en door naar het feest. Geen idee wanneer je de fotoreportage in moet plannen? Wij helpen jullie vandaag op weg, met advies van Schonewille fotografie, door de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen!

Vaak zijn de twee beste momenten voor de fotoreportage voor en na de ceremonie. Beide opties hebben voor- en nadelen. Belangrijk is dat je vooral kijkt naar jullie eigen planning. Wanneer past de fotoreportage in de planning? Waar voelen jullie je prettig bij, voor of na de ceremonie?

fotoreportage wanneer bruiloft
 Foto door Homan Photography 

Fotoreportage voor de ceremonie 

Wanneer je kiest voor een fotoreportage voor de ceremonie met een bruidsfotograaf, zal de fotoshoot plaats vinden in de ochtend vóór dat jullie elkaar het ja-woord gegeven hebben tijdens de ceremonie. 

Voordelen

Het grootste voordeel van de fotoreportage voor de ceremonie is het niet alleen hoeven laten van de bruiloftgasten in de middag. Kies je voor een fotoreportage na de ceremonie, zullen de gasten in de middag een aantal uur alleen zijn. Wanneer de fotoreportage al in de ochtend plaats gevonden heeft, hebben jullie de hele middag de tijd om bij jullie gasten te blijven. 

Een ander groot voordeel is dat, indien nodig, de fotoreportage eventueel nog verplaatst kan worden naar de middag. Sommige dingen heb je niet zelf in de hand, zoals bijvoorbeeld het weer. Mocht het nou de hele ochtend regen, kunnen jullie gelukkig de fotoreportage nog uitstellen naar de middag! 

Natuurlijk zullen jullie er in de ochtend ook nog op jullie allermooist uitzien. De make-up is net gedaan en alles is nog mooi en schoon. 

Nadelen

Een fotoreportage met een trouwfotograaf neemt nogal wat uurtjes tijd in beslag, reken maar op minimaal twee uur. Dit betekend dus wel dat jullie vroeg uit de veren moeten op jullie trouwdag. Voordat de shoot kan beginnen moet natuurlijk ook nog de visagie gedaan worden en moeten jullie beide aangekleed worden. 

Daarnaast is de kans aanwezig dat jullie van de shoot snel moeten haasten naar de ceremonie. Zorg dus dat er voldoende ruimte in de planning is voor eventueel het uitlopen van de fotoreportage. Wie weet werkt precies het licht even niet mee, waardoor het wat langer duurt. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jullie te laat komen op jullie eigen ceremonie.

Wanneer jullie er voor kiezen om elkaar pas bij de ceremonie voor het eerst te zien, is het niet mogelijk om de shoot ervoor te plannen. Houd er dus rekening mee dat deze keuzes met elkaar in verband staan. Nog niet helemaal uit wanneer jullie first look gaat plaats vinden? In de blog ' the first look ' behandelen wij dit dilemma. 

Een ander nadeel is dat jullie voorzichtiger moeten zijn tijdens de shoot. De jurk moet natuurlijk wel wit blijven voor dat de ceremonie begint. Hierdoor ben je beperkter in de mogelijkheden tijdens de shoot.

fotoreportage wanneer bruiloft Foto door Homan Photography 

Fotoreportage na de ceremonie

Jullie hebben elkaar het ja-woord gegeven, de ringen zijn omgedaan, tijd voor de fotoreportage! Wanneer jullie kiezen voor een fotoreportage in de middag, zal deze waarschijnlijk plaatsvinden ná de ceremonie. 

Voordelen

Een groot voordeel is dat wanneer jullie kiezen voor de fotoreportage na de ceremonie, jullie ook echt getrouwd zijn. Wellicht maakt dit het voor jullie makkelijker om de foto's te maken. Wanneer jullie namelijk voor de ceremonie de foto's maken, zijn jullie officieel nog niet getrouwd. Denk er goed over na of dit invloed kan hebben op je gevoel over de foto's.

Een ander voordeel is dat jullie tijdens de shoot na de ceremonie misschien meer ontspannen zullen zijn. Voor de ceremonie zullen jullie wellicht meer gespannen zijn. De ceremonie is een spannend onderdeel van de bruiloft. Bij de fotoreportage na de ceremonie is dit spannende moment achter de rug en kunnen jullie ontspannen genieten van elkaar! 

Nadelen

Het grootste nadeel van de fotoreportage na de ceremonie is dat jullie de gasten alleen moeten laten. Voor de fotoreportage moet natuurlijk tijd ingepland worden. In deze tijd kunnen jullie niet aanwezig zijn bij de gasten. De gasten zullen dus op een andere manier vermaakt moeten worden. Dit kan opgelost worden door bijvoorbeeld leuke bruiloftsspelletjes te kiezen. 

Een ander belangrijk punt bij het kiezen voor de shoot na de ceremonie is de locatie. Wanneer jullie liever niet te lang weg willen bij jullie gasten, is het verstandig om te kiezen voor een shootlocatie die niet te ver af ligt van de locatie waar de gasten zich bevinden. Kies dus voor een locatie waar bijvoorbeeld genoeg mooie plekjes te vinden zijn zoals een tuin. Op deze manier kunnen de foto's makkelijk gemaakt worden op locatie en hoeven jullie niet helemaal naar een andere locatie te reizen. 

Fotograaf

Natuurlijk kan een goede bruidsfotograaf jullie ook helpen bij het uitkiezen van de planning van de shoot. De fotograaf zal een goed beeld hebben van de tijdsduur van de shoot. Vraag jullie trouwfotograaf dan ook om advies! Hij heeft al veel ervaringen en weet ook precies wat de mogelijkheden en valkuilen zijn. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 20 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN