Inspiratie: Wedding by night 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 14 maart 2016

Misschien heb je er nog niet over nagedacht, maar in de avond trouwen behoort ook tot de opties. Wij hebben hieronder op een rijtje gezet waar je vooral rekening mee moet houden. Trouwen in de avond of midden in de nacht kan niet overal, het kost dan ook vaak meer en het regelen zal iets meer tijd in beslag nemen.

wedding by night

 

Waar?

In steeds meer Nederlandse gemeentes is het al mogelijk om 's nachts te trouwen, echter kan dit niet altijd in het gemeentehuis zelf. Vaak wordt er door de gemeente een aantal externe trouwlocaties voorgesteld, wanneer jullie kiezen voor een niet-officiële trouwlocatie moet deze door de ambtenaar van de burgerlijke stand worden goed gekeurd. Hierbij word gelet op de veiligheid en toegankelijkheid van de locatie. Als jullie het feest direct na de ceremonie houden let er dan op tot hoe laat dit mogelijk is  op de feestlocatie.

 wedding by night

 

Kosten

De kosten van 's nachts trouwen liggen vaak, afhankelijk van de locatie, hoger dan overdag. Wanneer je 's nachts in het gemeentehuis trouwt zullen de kosten een stuk hoger liggen, ook officiële trouwlocaties rekenen vaak een hoger tarief als de locatie gewoonlijk niet tot zo laat open is. Wanneer je voor een niet-officiële trouwlocatie kiest hoeft de prijs niet perse hoger te liggen, dit kan veel verschillen per soort locatie.  Een trouwambtenaar rekent vaak een hoger tarief als je in de nacht wilt trouwen. Ook locaties waaronder gemeentehuizen rekenen vaak een hoger tarief. De mogelijkheden kun je bespreken met de gemeente en trouwambtenaar.

 

Verlichting

Ook zeker niet onbelangrijk is de verlichting, het is namelijk toch wel fijn dat iedereen ook wat kan zien tijdens jullie bruiloft ;). Vooral wanneer je binnen trouwt en er weinig licht van buitenaf komt is het leuker om voor sfeerverlichting te kiezen dan felle lampen of normale  verlichting die aanwezig is. Dit zorgt voor een magische sfeer en maakt het extra speciaal. Vergeet vooral niet om de dansvloer, eettaffels, entree en het altaar goed te verlichten. Ook hebben wij een leuke blog voor je met daarin uitleg hoe je zelf lichtletters kan maken. 

wedding by night

 

Wanneer?

Op bepaalde dagen is het natuurlijk nog eens extra speciaal om 's nachts te trouwen! Denk hierbij aan kerst, zo zorg je er gelijk voor dat er met kerst echt niemand van jullie familie alleen is. Of op oud en nieuw trouwen is ook erg speciaal en wanneer je precies om 12 uur elkaar het ja woord geeft kan dit daarna gevierd worden met een hele hoop vuurwerk en een groot feest. Valentijnsdag is ook nog steeds erg populair! Je kunt er ook voor kiezen te trouwen op dezelfde datum waarop jullie elkaar ontmoet hebben. Wat je absoluut niet moet doen is trouwen op een dag wanneer er een belangrijke voetbalwedstrijd is, anders krijg je veel zenuwachtige gasten die vragen om een tv scherm.

 

Foto momenten

Wat natuurlijk erg belangrijk is dat jullie fotograaf ook genoeg licht heeft. Je kunt ook fotomomenten inplannen, door iedereen bijvoorbeeld sterretjes te geven. Ook kun je op een bepaald moment vuurwerk afsteken dit geeft erg mooie foto’s. Weet je nog niet of je het groots wilt aanpakken of toch liever klein wat betreft het gebruik van vuurwerk? Lees dan even onze blog hierover. 

wedding by night

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN