Welke sieraden passen het best bij je bruidsjurk?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 26 juni 2024

De grote dag komt eraan: je gaat trouwen! Je hebt jouw droom bruidsjurk gevonden die helemaal bij jou past. Nou moet je je look helemaal compleet maken. Natuurlijk ga je naar de kapper en zorg je voor de perfecte make-up en met de juiste sieraden kun je jouw bruidsoutfit helemaal afmaken. Maar welke sieraden zijn de beste keuze? Hier zijn enkele tips.

welke-sieraden-passen-het-best-bij-je-bruidsjurk

Houd rekening met drie factoren

Om van je look een mooi geheel te maken, kun je rekening houden met 3 factoren als het om je sieraden gaat.

Kies sieraden die passen bij de stijl van je trouwjurk. Heb je een klassieke en tijdloze jurk gekozen? Ga dan voor sieraden met een elegante en verfijnde uitstraling, zoals parels of subtiele diamanten. Bij een meer romantische jurk met veel kant en ruches passen juist fijne, delicate sieraden zoals een dun collier. Is je jurk juist clean en simpel? Dan kun je wat meer uitpakken en kiezen voor wat gedurfdere en opvallendere accessoires. Denk aan statement oorbellen of een chunky armband.

Creëer een gebalanceerd geheel met je jurk en accessoires. Dit doe je bijvoorbeeld door de kleurelementen van je jurk in je juwelen terug te laten komen. Heb je bijvoorbeeld borduursel in zilver of afwerking in goud, kies dan ook zilveren of juist gouden sieraden. En kleurdetails kun je in gekleurde strassteentjes in je ketting of armband mooi benadrukken. Verdeel de aandacht ook over verschillende punten. Als je opvallende oorbellen draagt, kies dan een subtieler collier en armband. Of draag juist een brede ketting en houd je oorbellen klein. Zo ontstaat er een mooie balans.

Houd het simpel en subtiel. Je trouwjurk is het stralende middelpunt, dus je wilt niet dat je sieraden de show stelen. Kies daarom voor subtiele, verfijnde sieraden die je natuurlijke schoonheid benadrukken. Draag bijvoorbeeld een fijn collier dat mooi aansluit op de halslijn, of kies voor kleine oorbellen die schitteren als je beweegt. Denk eraan: less is more! Je hoeft echt niet van top tot teen behangen te zijn met glimmende accessoires. Een paar mooie, goed gekozen sieraden zijn voldoende om je look compleet te maken zonder overdadig te worden.

Wel of geen Tiara

Overweeg of je wel of geen tiara wilt dragen. Niet iedereen houdt ervan, maar zo'n kroontje is natuurlijk wel erg mooi in combinatie met een sluier en een prinsessenjurk. Het is de spreekwoordelijke ‘kers op de taart' van je bruidsjurk en helpt om de sluier op zijn plek te houden. Een tiara hoeft niet meteen een glinsterende kroon te zijn, je kunt ook kiezen voor een meer ingetogen, subtiel ontwerp.

welke-sieraden-passen-het-best-bij-je-bruidsjurk

Kies een persoonlijke touch

Je sieraden mogen best een beetje van jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Misschien heb je een bijzonder sieraad dat veel voor je betekent, zoals een erfstuk van je oma. Of vind je het leuk om zelf sieraden te maken die perfect matchen met je jurk. Door persoonlijke sieraden te dragen voelt je look echt als 'jou'. Het zijn tenslotte jouw sieraden op jouw grote dag! Kies dus accessoires waar je blij van wordt en die goed voelen. Dan straal je van zelfvertrouwen!

Praktische tips

Denk tot slot ook even aan het praktische aspect:

Kies sieraden die comfortabel zitten en de hele dag mooi blijven. Je wilt niet de hele tijd friemelen aan een ongemakkelijke ketting of oorbellen die uitvallen.

Ga voor kwaliteit, geen prullaria die snel verkleurt of kapot gaat. Je wilt deze sieraden als mooie herinnering bewaren. Tip: kies sieraden die je elke dag kunt dragen, zodat je er ook na je bruiloft nog veel plezier van hebt!

Houd het weer en de locatie in gedachten. Trouw je buiten op het strand, kies dan geen enorme hangers die in de wind wapperen. Is het erg warm? Draag dan liever geen brede choker of halsband ketting om te voorkomen dat je erg gaat zweten.

welke-sieraden-passen-het-best-bij-je-bruidsjurk 

Veel gestelde vragen

Moet mijn trouwring matchen met mijn andere sieraden?

Dat hoeft niet per se, je trouwring is op zichzelf al een betekenisvol sieraad en in de meestal vrij eenvoudig. Dus over het algemeen is het niet erg als ze niet matchen. Maar je kunt eventueel wel voor meer eenheid zorgen door bijvoorbeeld witgouden sieraden te dragen als je trouwring van witgoud is.

Kan ik mijn dagelijkse sieraden dragen of moet het allemaal nieuw zijn?

Natuurlijk mag je je favoriete sieraden dragen! Sterker nog, dat geeft juist een persoonlijk tintje. Er is niet een bepaald protocol dat je dient te volgen. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt wat je mooi vindt en het is jouw dag.

Met deze tips vind jij de perfecte sieraden die jouw bruidslook helemaal compleet maken. Het belangrijkste is dat jij je er prachtig en zelfverzekerd in voelt. Dan straal je op je mooist! Nu nog een prachtig bruidsboeket en je bent er helemaal klaar voor. Veel plezier met uitzoeken en een prachtige bruiloft gewenst!

Doe ook inspiratie op met de blog: "8 handige make-up tip voor bruidsmeisjes".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN