8 handige make-up tips voor bruidsmeisjes

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 13 mei 2024

Ben jij bruidsmeisje op de bruiloft van bijvoorbeeld je zus, beste vriendin of nicht? Dat is natuurlijk hartstikke gaaf en een hele eer! Waarschijnlijk heeft het bruidspaar een bepaalde dresscode voor de bruidsmeisjes met je gecommuniceerd, zodat jullie op de dag een eenheid vormen met elkaar. Ook je make-up is belangrijk: dit moet goed passen bij je outfit en het thema. Daarom geven we je handige make-up tips.

8-handige-make-up-tips-voor-bruidsmeisjes1

Tip 1. Doe inspiratie op

Het is belangrijk om al op tijd research te doen naar mooie make-up looks. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest voor leuke ideeën. Zoek hierbij vrouwen die dezelfde soort huid en huidskleur hebben als jij, zodat je goed weet hoe de make-up bij jou zal staan.

Laat je ook inspireren door de kleur van je jurk. Stem je make-up hierop af. Kies bijvoorbeeld niet voor roze make-up als je een bordeauxrode jurk hebt.

Met nude tinten zit je overigens bijna altijd goed: ga bijvoorbeeld voor beige of zandkleurige oogschaduw en zachtbruine lipstick. De best passende kleur van je make-up hangt natuurlijk ook af van welke oogkleur je hebt.

Tip 2. Overdrijf niet

Als bruidsmeisje wil je er natuurlijk op je best uitzien. Een pukkeltje of acne kan je daarom misschien best wel onzeker maken. Probeer dit op de big day alleen niet té veel te camoufleren: een te dikke laag make-up verbergt de glans van je huid en kan erg onnatuurlijk staan.

Tip 3. Test je look

Breng niet pas op de dag zelf voor het eerst je make-up aan, maar test van tevoren al een paar keer. Zo weet je precies wat je goed staat en of het goed past bij je outfit. Vraag ook even na bij de bruid of dit is wat ze voor ogen heeft en check of het matcht met de andere bruidsmeisjes.

Tip 4. Bereid je voor op tranen

Als een dierbare gaat trouwen is het niet gek als jij af en toe een traantje moet laten. Bereid je hierop voor door waterproof make-up te gebruiken, zoals foundation, mascara en eyeliner. Vergeet natuurlijk ook de tissues niet!

8-handige-make-up-tips-voor-bruidsmeisjes2

Tip 5. Vergeet de zonnebrand niet

Ben je tijdens de bruiloft veel buiten? Zorg dan dat je zonnebrand aanbrengt onder je make-up, zodat je niet verbrandt. Of kies voor een foundation met SPF erin, waarmee je beschermd bent tegen de zon.

Tip 6. Spraytan dag van tevoren? Liever niet!

Wil je op de trouwdag een bruin tintje op je huid? Dan kan je eventueel kiezen voor spraytan. Doe dit niet pas een dag van tevoren, want dat kan een onnatuurlijk effect geven. Het beste is om een paar dagen voor de bruiloft een aantal keer een geleidelijke bronzer te gebruiken voor een natuurlijke, egale teint.

Tip 7. Neem de essentials mee

Tijdens de trouwdag zijn er vast wel een paar momentjes waarop jij even je make-up kan bijwerken. Neem daarom essentials mee in je tasje, zoals je foundation en lipstick. Op die manier zie jij er de hele dag on fleek uit!

Tip 8. Make-up laten doen

Vind je het lastig om zelf je make-up te doen? Eventueel kan je het dan ook laten doen door een visagist. Neem in dat geval wel alvast wat inspiratie mee en laat een keer proefmake-up aanbrengen.

Klaar voor de grote dag!

Met de bovenstaande tips ben jij helemaal voorbereid op de bruiloft. Zo weet je zeker dat je er fantastisch uit zal zien met alle bruidsmeisjes en natuurlijk het bruidspaar. Veel plezier op de grote dag!


Doe ook inspiratie op met de blog: "Onze 4 favoriete bruidsmake-up trends".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN