Alles over de weddingplanner

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 14 oktober 2013

Heb jij er al over nagedacht om de hulp in te schakelen van een weddingplanner voor je bruiloft? Ondanks dat we de weddingplanners allemaal kennen, wordt hier nog (relatief) weinig gebruik van gemaakt. Zonde! Kan je een hoop tijd en moeite besparen! Wij gokken dat het komt omdat de meeste van jullie misschien een verkeerd (Amerikaans) beeld heeft van een weddingplanner. Wij vertellen je alle ins en outs van de weddingplanners in Nederland.

Wat is een weddingplanner?

Een weddingplanner is iemand die jou helpt met de voorbereidingen van je trouwdag maar ook die er op de grote dag helemaal voor jou is. Zie een weddingplanner als een expert in de voorbereidingen van een bruiloft! Hij of zij weet leuke adresjes voor jouw bruiloft, geeft je tips en adviezen in beslissingen die jullie moeten nemen maar bovenal zorgt de weddingplanner er voor dat jullie geen belangrijke details over het hoofd zien of vergeten.  Een weddingplanner geeft dus iets meer rust en minder stress in jullie voorbereidingen.

weddingplanner in nederland

 

Wat kan een weddingplanner voor jou doen?

Een weddingplanner kan heel erg veel voor jullie doen! Heel kort door de bocht gezegd… Als jullie dat willen kunnen ze heel je trouwdag van A tot Z regelen. Maar dit hoeft niet! Ben je zelf een  organisatie talent en niet zo stress gevoelig dan kan je een weddingplanner ook als ceremoniemeester inhuren. Het is dus aan jullie waar jullie voor kiezen. Wij sommen elke mogelijkheden op:  

wat kost een weddingplanner

  • De weddingplanner organiseert heel je trouwdag van A tot Z
  • De weddingplanner organiseert enkele onderdelen van  de trouwdag, bijvoorbeeld de trouwlocatie
  • De weddingplanner heeft alleen een adviserende rol. De weddingplanner heeft jullie handige tips maar uiteindelijk organiseren jullie alles zelf
  • De weddingplanner als ceremoniemeester. Eigenlijk spreekt dit voor zich… De rol van de weddingplanner zou voornamelijk tot uiting komen op de trouwdag zelf

 

Voor wie is een weddingplanner?

Voor iedereen die gaat trouwen! Sommige denken dat een weddingplanner alleen voor de rijkere onder ons is, maar dat is onzin! Het is handig om een weddingplanner in te schakelen als je bijvoorbeeld in het buitenland gaat trouwen. Het kan natuurlijk ook gewoon een andere gemeente zijn waar je niet zo bekend bent ipv het buitenland. Maar een weddingplanner is ook érg handig als jullie beide fulltime werken en hierdoor weinig tijd hebben voor alle voorbereidingen. Maar een hele goede rede kan ook zijn omdat je gewoon goed advies wilt. Want laten we eerlijk zijn, zo geoefend in het organiseren van een trouwdag ben je misschien ook niet.

 

Voordelen van een weddingplanner

  • Een weddingplanner heeft al veel ervaringen met het voorbereiden van een trouwdag. Hij/zij kent hierdoor ook alle valkuilen en kan jullie hiervoor behoeden
  • Een weddingplanner is op de hoogte van de laatste trends
  • Een weddingplanner kan veel taken van jullie overnemen zodat jullie meer kunnen genieten van jullie verloving (tijdbesparing!)
  • Een weddingplanner heeft veel connecties in de branche en dit kan zorgen voor fijne prijsafspraken
  • Een weddingplanner kan jullie veel inspiratie geven over thema’s, decoratie en andere benodigdheden voor jullie trouwdag
  • Een weddingplanner kan jullie budget goed in de gaten houden

 

Kosten weddingplanner

De kosten van een weddingplanner variëren per weddingplanner. De één rekent een vast bedrag  en daar staan een aantal uren en werkzaamheden tegenover, de ander heeft een uurtarief en bij  weer een ander betaal je per dienst. Houd er rekening mee dat je gemiddeld 15% van je totale budget kwijt bent aan een weddingplanner.

voordelen weddingplanner

 

Vind de beste weddingplanners

Ben jij overtuigd? Dan helpen wij je graag bij het vinden van een goede weddingplanner! Wij hebben er een aantal geselecteerd die jou kunnen helpen bij het plannen van jullie grote dag! Bekijk hier de beste weddingplanners.

'

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 31 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN