Alles over de weddingplanner

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 april 2024

Een weddingplanner op je bruiloft? Heb jij er al over nagedacht om de hulp in te schakelen van een weddingplanner voor je bruiloft? Een weddingplanner kan jullie helpen bij het organiseren van jullie bruiloft. Een bruiloft plannen is een bijzonder moment waar heel veel bij komt kijken. Dit kan overweldigend zijn en stress opleveren. Een weddingplanner kan de stress wegnemen en jullie helpen jullie droombruiloft te organiseren. In deze blog vertellen wij je alle ins en outs van de weddingplanners in Nederland.

alles-over-de-weddingplanner-1

Wat is een weddingplanner?

Een weddingplanner is iemand die jou helpt met de voorbereidingen van je trouwdag maar ook die er op de grote dag helemaal voor jou is. Zie een weddingplanner als een expert in de voorbereidingen van een bruiloft! Hij of zij weet leuke adresjes voor jouw bruiloft, geeft je tips en adviezen in beslissingen die jullie moeten nemen maar bovenal zorgt de weddingplanner ervoor dat jullie geen belangrijke details over het hoofd zien of vergeten. Een weddingplanner geeft dus iets meer rust en minder stress in jullie voorbereidingen.

Wat kan een weddingplanner voor jullie doen?

Een weddingplanner kan heel erg veel voor jullie doen! Heel kort door de bocht gezegd… Als jullie dat willen kunnen ze heel je trouwdag van A tot Z regelen. Maar dit hoeft niet! Ben je zelf een organisatietalent en niet zo stressgevoelig dan kan je een weddingplanner ook als ceremoniemeester inhuren. Het is dus aan jullie waar jullie voor kiezen. Wij sommen elke mogelijkheden op:

• De weddingplanner organiseert heel je trouwdag van A tot Z
• De weddingplanner organiseert enkele onderdelen van de trouwdag, bijvoorbeeld de trouwlocatie
• De weddingplanner heeft alleen een adviserende rol. De weddingplanner heeft jullie handige tips maar uiteindelijk organiseren jullie alles zelf
• De weddingplanner als ceremoniemeester. Eigenlijk spreekt dit voor zich… De rol van de weddingplanner zou voornamelijk tot uiting komen op de trouwdag zelf

alles-over-de-weddingplanner-2

Voor wie is een weddingplanner?

Voor iedereen die gaat trouwen! Sommige denken dat een weddingplanner alleen voor de rijkere onder ons is, maar dat is onzin! Het is handig om een weddingplanner in te schakelen als je bijvoorbeeld in gaat trouwen in het buitenland. Het kan natuurlijk ook gewoon een andere gemeente zijn waar je niet zo bekend bent in plaats van het buitenland. Maar een weddingplanner is ook érg handig als jullie beide fulltime werken en hierdoor weinig tijd hebben voor alle voorbereidingen. Maar een hele goede rede kan ook zijn omdat je gewoon goed advies wilt. Want laten we eerlijk zijn, zo geoefend in het organiseren van een trouwdag ben je misschien ook niet.

Voordelen van een weddingplanner

• Een weddingplanner heeft al veel ervaringen met het voorbereiden van een trouwdag. Hij/zij kent hierdoor ook alle valkuilen en kan jullie hiervoor behoeden
• Een weddingplanner is op de hoogte van de laatste trends
• Een weddingplanner kan veel taken van jullie overnemen zodat jullie meer kunnen genieten van jullie verloving (tijdbesparing!)
• Een weddingplanner heeft veel connecties in de branche en dit kan zorgen voor fijne prijsafspraken
• Een weddingplanner kan jullie veel inspiratie geven over thema’s, decoratie en andere benodigdheden voor jullie trouwdag
• Een weddingplanner kan jullie budget goed in de gaten houden

alles-over-de-weddingplanner-3

Wat kost een weddingplanner?

De kosten van een weddingplanner variëren per weddingplanner. De één rekent een vast bedrag en daar staan een aantal uren en werkzaamheden tegenover, de ander heeft een uurtarief en bij weer een ander betaal je per dienst. Houd er rekening mee dat je gemiddeld 15% van je totale budget kwijt bent aan een weddingplanner.

Vind de beste weddingplanners

Ben jij overtuigd? Dan helpen wij je graag bij het vinden van een goede weddingplanner! Wij hebben er een aantal geselecteerd die jou kunnen helpen bij het plannen van jullie grote dag! Bekijk hier de beste weddingplanners.

alles-over-de-weddingplanner-4

Doe ook inspiratie op met de blog: "De gastenlijst samenstellen: Zo doe je dat!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 32 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN