Draag ik mijn bril op mijn bruiloft?

Sabrina Pieron
Sabrina Pieron 1 juli 2019

Het is een dilemma van veel brildragende vrouwen: moet ik nu wel of niet mijn bril op tijdens de bruiloft? Wanneer jij je bril altijd op hebt en het echt onderdeel is van wie jij bent: waarom niet!

We zien het niet zo vaak, bruiden die hun bril dagen op de bruiloft. De redenen zijn vaak dat het niet past bij de jurk en/of sluier en omdat het niet ‘bruiloft genoeg’ zou zijn. Ook ben je misschien bang dat het licht reflecteert in je bril en dat niet mooi overkomt op de foto’s. Kijk maar even mee, een bruid met bril kan super mooi zijn:

Bruid met bril en korte blonde bob

Bruid met bril en ballon

Bruid met bril en rood haar

Bruid met zwarte bril

Bruid met bril blauw

Ben je helemaal overtuigd? Wij in ieder geval wel. Als wij naar bovenstaande foto’s kijken zien we verliefde, blije en gelukkige bruiden. Dat is waar het om draait! Als je nu besluit om je bril te dragen, hebben wij nog wat tips voor je:
 

Draag een bril die lekker zit

Is dit je normale bril? Top! Maar als je de stijl van je normale bril niet zo mooi vindt, of hij past niet bij de rest van je bruidslook, waarom jezelf dan niet verwennen met een mooi nieuw montuur? Deze kun je natuurlijk ook na de bruiloft nog dragen!
 

Bruidsmake-up met bril

In de meeste gevallen geldt zeker less is more bij bruidsmake-up in combinatie met een bril. Zeker wanneer je een dik of donker montuur kiest. Neutrale kleuren houden het geheel dan rustiger en in balans. Wel is het belangrijk dat je ogen niet wegvallen achter de bril! Men moet naar jou kijken in plaats van naar je bril. Je kan bijvoorbeeld een mooie winged liner laten aanbrengen. 

Heb je juist een bril met een dunne rand en in een nude kleur? Wees niet bang om te experimenteren! Omdat je bril onopvallender is, mag je qua make-up best uitpakken. Wanneer je kiest voor een mooie highliger in de binnenkant van je ooghoeken, worden je ogen optisch groter. Vergeet ook niet je wenkbrauwen goed te verzorgen, deze vallen extra op door de bril. 

Twijfel je nog? Vraag dan zeker advies aan je visagist. Deze weet je waarschijnlijk precies te vertellen wat goed bij jou én bij je bril staat. Probeer van te voren verschillende looks uit en kijk samen met je visagist wat het beste werkt.
 

Bruid met bril zwart

 

Laat de opticien je helpen

Vraag aan je opticien of hij de glazen wil ontspiegelen. Dit vermindert lichtreflectie en zorgt ervoor dat op de foto’s jouw ogen te zien zijn in plaats van de lens van de fotograaf.
 

Wees voorzichtig met je sluier

Ben je van plan om een sluier te dragen tijdens de bruiloft? Pas dan op voor de kwetsbare stof en zorg ervoor dat deze niet tussen je bril komt te zitten!

 Het allerbelangrijkste is dus waar jij jezelf fijn en zelfverzekerd bij voelt. Is dat met bril? Rock hem! Is dat toch liever met lenzen? Draag deze dan. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN