Ceremoniele functies voor kinderen op je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 26 september 2019

Willen jullie (jullie) kinderen betrekken bij jullie bruiloft, maar geen idee hoe je dit kan doen? Er zijn leuke manieren hoe jullie kinderen kunnen betrekken, zodat ze écht deel uit kunnen maken van jullie bruiloft. Hierdoor voelen de kinderen zich extra speciaal en (een groot voordeel) gaan ze zich minder snel vervelen. Hieronder zijn wat ideetjes voor jullie op een rijtje gezet.

Het bruidsmeisje

Hoe schattig is het wanneer jouw kindje, een nichtje of het kindje van je beste vriendin misschien wel het bruidsmeisje gaat zijn? Een bruidskind / bruidsmeisje kan de ringen brengen, het boeket van de bruid overnemen, de sleep vasthouden, rozenblaadjes sturen en nog veel meer. Te lief toch?!

De bruid aankondigen

Een leuke manier om bruidskindjes te laten helpen op je bruiloft, is om ze de bruid te laten aankondigen. Voordat de bruid naar het altaar loopt, loopt het kind met een bordje naar voren met bijvoorbeeld: "Here comes the bride" of "Daar komt de bruid". Ze kunnen dit zowel samen als alleen doen. Misschien zijn ze minder zenuwachtig als ze samen naar het altaar lopen?

Bruid aankondigen

Het bloemenmeisje

Het bloemenmeisje (of jongen) is leuk om te combineren met het aankondigen van de bruid. De een heeft een mandje met blaadjes vast en de ander het bord/papier met: hier komt de bruid.
Bloemen

 

Het dragen van de ringen

Een ander idee en tevens een ‘verantwoordelijke functie’ is het dragen van de ringen. Hoe leuk is het als jouw kindje, neefje of nichtje de ringen komt brengen en zal overhandigen? 

Hond

Kind als (extra) getuige

Een getuige moet minimaal 18 jaar zijn en er moeten er minimaal 2 zijn op jullie bruiloft. Je kunt natuurlijk wel doen alsof jullie zoontje of dochtertje een extra getuige is. Hoe? Je maakt gewoon een kinderakte die jullie samen ondertekenen. Zo zullen zij zich extra belangrijk vinden en geeft dit een speciaal tintje aan jullie bruiloft. Zo geven zij toestemming dat papa en mama gaan trouwen!

Getuige

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 30 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN