de verhalen van trouwambtenaren: Marlon

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 23 mei 2019

VERTEL ONS JE MOOISTE LOVE STORY

Een lastige vraag omdat ik echt van mening ben dat alle liefdesverhalen bijzonder zijn, in welke vorm dan ook. Of je elkaar nou op de meest romantische plek hebt ontmoet ergens in een ver land, of vanaf kinds af aan al bij elkaar in de klas zat. Of je vanaf begin af aan tot over je oren verliefd was of dat de liefde wellicht door omstandigheden heeft moeten groeien. Ik heb in mijn relatief korte carrière als trouwambtenaar al de meest uiteenlopende verhalen gehoord. En allemaal stuk voor stuk, mooi en speciaal. Laats heb ik een bruidspaar opnieuw dé vraag mogen stellen, dat vond ik heel bijzonder. Zij waren elkaar, in de meest moeilijke periode van hun leven, namelijk door een ernstige zieke bij een van hun kinderen, kwijtgeraakt. Maar.. hebben elkaar terug gevonden. En hoe. Sterker dan ooit. En kozen er voor om opnieuw te trouwen. Opnieuw elkaar de belofte te geven. Opnieuw JA te zeggen tegen een leven samen. Met de kinderen als getuigen. Dat was een heel bijzonder en ontroerend moment.

Maar ook heb ik laatste een bruidspaar mogen trouwen waarvan de liefde in eerste instantie verboden was. Een ingewikkelde situatie waarin uiteindelijk de liefde heeft overwonnen. Want liefde overwint. Altijd! En dat hebben we gevierd die dag.


Marlon

JOB

Een aantal jaar geleden is mijn zus een geregistreerd partnerschap aangegaan. De BABS die de ceremonie leidde deed dit zo oprecht en met passie dat ik bij thuiskomst een balletje opgooide bij mijn eigen gemeente: gemeente Den Haag. Want; dit wil ik ook! Maar hoe gaat zoiets in zn werk? Er waren op dat moment geen vacatures maar ze beloofden me contact op te nemen wanneer dit wel het geval was. 3 jaar later was dat zo. Ik kreeg een uitnodiging voor een sollicitatieprocedure en na een aantal rondes (vergelijkbaar met een programma als The Voice of Holland) was ik een van de overgebleven nieuwe Babsen en werd ik vorig jaar juli beëdigd in de rechtbank in Den Haag. Een heel bijzonder moment. Sindsdien ben ik volop aan het trouwen. Zowel in de gemeente Den Haag als daarbuiten als zelfstandig trouwambtenaar / ceremoniespreker. Naast mijn werk als trouwambtenaar werk ik nog parttime bij een innovatief marketing bureau.

EIGEN INITIATIEF

Ik sta vooral open voor eigen initiatief. Ik vind het juist heel leuk wanneer een bruidspaar ideeën heeft voor een eigen invulling van de ceremonie. Ik ben er voor het officiële gedeelte en tuurlijk vertel ik met ontzettend veel liefde en humor jullie lovestory! Maar is er iemand in jullie familie- en/of vriendenkring die jullie graag horen spreken, dan sta ik hier zeker voor open. Het levert vaak hele ontroerende en verassend grappige momenten op.

LUCHTIG

Ik denk dat mijn collega trouwambtenaren en ik het met elkaar eens zijn dat we van de ceremonie een ontzettend bijzonder, ontroerend en onvergetelijk moment willen maken. Een moment waar je je hele leven lang met veel plezier op terug kan kijken. Wat mij misschien uniek maakt is mijn luchtigheid.Ik heb een enthousiaste persoonlijkheid die vaak positieve invloed heeft op het bruidspaar en de gasten. Als het aan mij ligt wordt er wat afgelachen tijdens de ceremonie en vertel ik jullie verhaal zo puur mogelijk. Zonder dingen mooier te maken als dat ze zijn. Gewoon jullie, en jullie liefdesverhaal.

Ambtenaren

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN