Real wedding Maarten en Laura

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 december 2019

Wat als je je werk, je hobby’s, je passie, je eigen gezin en je mama die er niet meer is allemaal kan laten samenkomen op je bruiloft... Dan krijg je een bruiloft die niemand zo mooi past als dit sprookje van Laura en Maarten.

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

 

IN THE AIR
10 jaar geleden, stapte Laura aan boord van haar vlucht, klaar voor een nieuwe werkdag. Net als Maarten. Zij als stewardess en hij als piloot. Yes, I know dit klinkt als het begin van een sprookje en dat is het ook want na de komst van Lizzie 7 jaar geleden, zijn ze niet alleen papa en mama maar ook man en vrouw.

 

AANZOEK
Maarten zei altijd: "elke keer als je vraagt wanneer we gaan trouwen dan komt er een jaartje bij". Dus ik had het er lang niet over gehad en het eigenlijk niet meer verwacht. Maar de dag na kerst, hij was weg met kerst en net terug uit Houston, waren we nog wat kadootjes aan het uitpakken. Hij vertelde toen heel lief hoe blij hij was met z’n drieën en dat hij hoopte dat we altijd zo gelukkig zouden blijven. 'Lizzie er zit nog een pakje in de kerstboom' Ik keek op en toen zat hij op zijn knieeen. Zo lief. leuk en geweldig! Thuis en helemaal op de manier zoals hij is. 

 

WITTE HUIS
Maarten komt uit Loosdrecht, en we wilden heel graag trouwen bij Finley Het Witte Huis. De enige datum die nog vrij was dat seizoen was 20 September 2019, dus die hebben we meteen vastgelegd. Mijn schoonzusje Wendy heeft alleen maar heel hard gelachen, ze zei: wie heeft er nou in 6 weken een hele bruiloft geregeld, inclusief jurk, band, fotograaf, save the date enz. Maar het is ons gelukt met de hulp van zoveel lieve vrienden en familie.

 

DELFTSBLAUW
Overal ter wereld zijn ze geweest en hebben Laura en Maarten de mooiste dingen gezien maar home sweet home en dus was het thema van hun bruiloft, Delfstblauw. Dat Laura, nu werkzaam in een vazen en bloemenwinkel Bibloxx, dagelijks te maken heeft met prachtige vazen, zijden bloemen, aardewerk en keramiek, maakt het thema nog meer op het lijf geschreven. 

 

JURK
Ik weet inmiddels wat ik mooi vind en wat bij mij past. Ik wilde al jaren heel graag een jurk met mouwen en een uitlopende rok. Samen met mijn schoonmoeder zijn we naar bridal couture van Sana van Rooij in Den Bosch, omdat dat een kleine winkel was met byzondere jurken. Mijn jurk van Jesus Peiro was de 2e jurk die ik paste, en de jurk waarvan mijn schoonmoeder een traan in haar oog kreeg. Tevens was het de jurk die ik altijd al voor ogen had. Dus ik heb ook daar niet langer over het getwijfeld, maar het meteen gedaan. Mijn haarspeld is van Rosa Clara, die ben ik in Panama tegengekomen op een van mijn reizen. Mijn schoenen van Manolo Blahnik komen uit Toronto en heb ik in een uitverkoop hoek in een warenhuis gevonden met 75% korting.

 

PAK
Maarten wilde graag een lichtblauw pak, en die heeft hij uiteindelijk op internet gevonden bij Asos. En natuurlijk zijn blauwe schoenen en bijpassende riem vond ik geweldig. Hij was zeer expliciet over zijn corsage, het mocht niet te groot, zwaar en saai zijn. Dus het werden uiteindelijk 3 vlindertjes net als in het bruidsboeket. Omdat wij met zijn drietjes zijn. 

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

Delfstblauw

 

ZIJDEN BLOEMEN

We hebben bewust voor zijden bloemen gekozen, zegt Laura. We vinden het belangrijk om op zo’n dag ook een steentje bij te dragen aan het milieu. Naast dat het origineel is en natuurlijk door mijn werk ook heel dichtbij mij staat.

 

VLINDER
Die prachtige blauwe kleur kwam gedurende de hele dag terug. In de bloemen, de taart, het pak van Maarten, de kleding van de gasten en de tafelversiering. Maar het mooiste waren de blauwe vlinders die overal terugkwamen. Toen de mama van Laura nog leefde zei ze dat als ze een vlinder zouden zien dat zij dat zou zijn. Zo was zij er de hele dag bij. En tijdens de ceremonie was daar een echte vlinder...gevolgd door nog meer vlinders, verrassing van mijn broer en schoonzus.

 

VOORPRET
Het feit dat iedereen zo genoot van alle voorpret en het ons zo gunde de liefde met elkaar te vieren, is Laura en Maarten het meest bij gebleven. Iedereen leefde zo mee met ons. We hebben veel zelf gedaan maar ook samen met hen. Mijn vriendinnetje Sanne Swart heeft de ringen gemaakt én de foto’s. Van een oude ring van mijn moeder heeft ze 2 trouwringen gesmeden. De bloemen heb ik samen met Barbara (van Bibloxx) uitgekozen waarna zij de vazen zo prachtig heeft samengesteld. En we hebben veel van onze eigen vondsten van over de hele wereld verwerkt. Mijn nicht Floor was onze ceremoniemeester en dat deed ze fantastisch. Mijn zus heeft ons enorm verrast met een prachtige ballerina en wie kan zeggen dat een oom heeft gezongen op je bruiloft. 

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

Delftsblauw

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,9 / 5 gebaseerd op 34 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN