Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het plannen van een bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 9 april 2024

Je trouwdag: het zou een dag vol liefde, vreugde en plezier moeten zijn. Je hebt waarschijnlijk aan elk detail gedacht en toch gaat er bij elk bruidspaar wel iets fout. Dat is toch jammer, al helemaal omdat de meeste dingen gewoon voorkomen hadden kunnen worden. Wij zetten de fouten die het vaakst voorkomen bij een bruiloft even voor je op een rijtje, dan kan jij zorgeloos van die speciale dag genieten.

dit-zijn-de-meest-gemaakte-fouten-bij-het-plannen-van-een-bruiloft1
© Made for Moments

It’s all about the money

Een bruiloft plannen is duur. Een strak budget is daarom hartstikke belangrijk. Heb je je budgetten niet op orde, dan kunnen de kosten nog eens hoog oplopen. Zonde, dan blijft er minder over voor die heerlijke huwelijksreis. Spreek vooraf duidelijk af hoeveel jullie uit willen geven aan bepaalde dingen. Maar let ook op de kleintjes: doe sommige dingen zelf, zoals de versieringen. Dat maakt je huwelijk juist uniek en zorgt voor een persoonlijke touch.

Stel prioriteiten

Veel mensen slaan door tijdens het plannen van hun bruiloft. Alles moet perfect. Maar het is belangrijk om realistisch te blijven over wat haalbaar is binnen jullie budget en binnen de tijdlijn. Spreek af wat jullie echt belangrijk vinden en zorg dat die dingen perfect zijn. Maak bijvoorbeeld een lijst om verschillende prioriteiten te rangschikken en om overzicht te bewaren. Op sommige zaken kun je namelijk beter niet beknibbelen, omdat ze bepalend zijn voor een goede eerste indruk, zoals je trouwkaarten. Die kun je heus zelf maken, maar dat hoeft niet af te doen aan de kwaliteit van je trouwkaarten.

Van de regen in de drup

Het Nederlandse weer kan onvoorspelbaar en wisselvallig zijn. Je buitenbruiloft kan dan zo in het water vallen. Wees voorbereid op het slechte weer en zorg dat jullie een backup-plan hebben. Zo kan je een tent of een alternatieve locatie regelen om onaangename verrassingen te voorkomen.

dit-zijn-de-meest-gemaakte-fouten-bij-het-plannen-van-een-bruiloft2
© Made for Moments

Wees op tijd

Het plannen van een bruiloft kost tijd en organisatie, dus het is belangrijk om op tijd te beginnen. Wacht niet tot het laatste moment met het proeven en kiezen van de taart, en vergeet ook zeker niet om op tijd een menukaart samen te stellen en een cateraar te boeken. Een bruiloft plannen wordt hoe dan ook stressvol, maar je kan jezelf veel stress besparen door op tijd te gaan plannen en boeken.

Blijf bij jezelf

Gevraagde adviezen zijn natuurlijk heel fijn, maar pas op voor ongevraagde adviezen. Probeer ongevraagde adviezen weg te filteren of van je af te laten glijden. Je hoeft niet naar iedereen te luisteren en je zal nooit iedereen tevreden kunnen stellen. Het is jullie dag. Dat betekent dat jullie keuzes maken die bij jullie passen, van de jurk tot de tafeldecoraties. Vertrouw op je eigen gevoel.

Vergeet niet te genieten

Je kan er continu druk mee zijn dat plannen, maar vergeet niet te ontspannen. Plan regelmatig quality time in met je partner om te genieten van het proces en elkaar. De huwelijksdag vliegt voorbij, dus zorg ook voor rust van tevoren. Probeer het geregel los te laten op je speciale dag. Geniet van de liefde en vreugde van de dag.

Door deze veelgemaakte fouten te vermijden kunnen jullie ervoor zorgen dat de bruiloft onvergetelijk wordt. Zo kunnen jullie nog jarenlang met plezier aan die dag terugdenken.

Doe ook inspiratie op met de blog: "Vier tips voor een persoonlijke trouwkaart".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN