Dit zijn de trouwkaarten trends van 2024!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 januari 2024

Wat zijn dé trends op het gebied van trouwkaarten en save the date kaarten voor 2024? Wij zochten het voor je uit! Onze designer Marleen en illustrator Loes bezochten afgelopen jaar meerdere beurzen (o.a. in Parijs en Frankfurt) voor inspiratie op het gebied van bruiloften en trends in general. Zij bundelden alle inspiratie en zagen zes duidelijke trouwtrends voor 2024.

dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-2
© Made for Moments

Trouwkaarten trend #1: Classic white & gold

Houden jullie van klassiek en minimalistisch? Dan past deze trend bij jullie. Denk bij deze trend aan rustige trouwkaarten waarin bijvoorbeeld jullie initialen te zien zijn, een enkele illustratie is afgebeeld of waar je jullie verlovingsfoto laat terugkomen. Goudfolie kan binnen deze trend niet ontbreken. Tip: kies voor de 'linnen' papiersoort voor een een extra chique touch.

dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-3
© Made for Moments

Trouwkaarten trend #2: Beige & Neutrals

Veilig, zacht en fijn, maar trendy! Je ziet binnen deze trend veel zachte kleuren. Als tegenhanger wordt er soms gebruik gemaakt van juist één hardere kleur, ook wel steunkleur genoemd. Het logo of een illustratie die belangrijk is voor het stel, wordt dan in deze meer opvallende kleur gedrukt. Het is leuk om deze opvallende kleur dan op meerdere plekken weer terug te laten komen (op sluitstickers, naamkaartjes of het welkomstbord bijvoorbeeld. Daarnaast zie je veel (voelbare) achtergrondstructuren.

Trouwkaarten trend #3: Wedding romance

We zien in 2024 een opmars in de romantische klassieke kaarten, vaak in combinatie met een eigentijdse twist. Denk aan trouwkaarten met kleine details vol met handgeschilderde bloemen en andere krulletjes. Dit gaat vaak hand in hand met gedurfde kleurencombinaties, zoals als rood en blauw en lila en geel. Stuk voor stuk kaarten met een hoog ‘cute’-gehalte.

dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-4
© Made for Moments

Trouwkaarten trend #4: Botanic greenery

Een trend die al verschillende jaren meegaat, maar ook zéker nog niet ‘over’ is. Sterker nog, we gaan ‘m weer steeds vaker terugzien. Je kan deze stijl herkennen aan het eucalyptus takje bijvoorbeeld of kaarten waar droogbloemen te zien zijn. Deze stijl blijft populair omdat hij eenvoudig is door te trekken op de dag zelf. Want zeg nou zelf: een bruiloft waarbij het thema is doorgetrokken van kaart en aankleding, tot aan de bedankjes, daar krijgen wij geen genoeg van.

dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-7
© Made for Moments

dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-8
© Made for Moments

Trouwkaarten trend #5: Color blocking

We zien steeds meer bruiden die het aandurven: een trouwkaart met twee harde ‘steunkleuren’. En wij snappen dat wel… wij zijn gek op kleur en krijgen geen genoeg van deze collectie. Vaak gaat het gepaard met speelse typografie en zijn er juist minder ‘kleine tierelantijntjes’ op te vinden. Het is vooral heel bold allemaal! Het past perfect bij een bruiloft waar de dresscode ‘colorful chic’ is! Durven jullie het aan?

dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-6   dit-zijn-de-trouwkaarten-trends-van-2024-5

© Made for Moments

Trouwkaarten trend #6: Luxurious vibes

Een trouwkaart bestaande uit verschillende kaarten, met een bijpassende sluitsticker of een enveloppen inlay is momenteel eerder regelmaat dan uitzondering. We zien de uitnodiging écht als visitekaartje voor de dag die komen gaat. En dat mag luxe uitstralen. Je kan dit natuurlijk zo groots en uitgebreid aanpakken als jullie zelf willen. Luxe zit ‘m niet alleen in de grootte of vorm van een kaart, maar ook in de uitstraling. En daarmee sluit deze perfect aan bij trend nummer 1. Waarin we klasse willen uitstralen.

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bruidstaart trends 2024: dit zijn onze 6 favorieten!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN