Diy: hartjes als taarttopper of corsage

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 juni 2014

Kleine (stoffen) hartjes zijn heel leuk op je bruiloft als corsage of als taarttopper. Op internet kun je ze in verschillende webshops bestellen, maar ze zijn ook heel makkelijk zelf te maken. In deze blog lees je hoe. Eerst leggen we uit hoe je de gevulde hartjes van maakt, vervolgens leggen we uit hoe je hier taarttoppers of corsages van maakt.

diy hartjes

 

Gevulde hartjes

Wat heb je nodig:

Vilt

Naald en draad

 

Schaar

Watjes

 

 

 Wat moet je doen

Knip een hartje uit het vilt. Leg dit hartje op een nieuw stuk vilt en knip, met behulp van het hartje wat je al hebt, nog een zelfde hartje.  Naai deze twee hartjes aan elkaar vast maar laat aan de onderkant nog even een kleine opening. Als je dit hebt gedaan kun je aan de onderkant door de opening wat watjes in het hartje stoppen. Zoals je ziet krijg je nu een mooi gevuld hartje. Naar nu ook het laatste stukje dicht. 

diy hartjes maken

Variatie: Het is leuk om als draad een andere kleur te kiezen als het vilt, zie bovenstaande afbeelding. Daarnaast kan je ook een kartelschaar gebruiken om de hartjes te knippen. Dit geeft een extra leuk effect. 

hartjes bruiloft

 

Taarttopper

Deze gevulde hartjes zijn heel leuk als taarttopper. Ons advies; zet niet één hartje op je taart maar meerdere, eventueel in meerdere kleuren. Lekker vrolijk!

Om van het gevulde hartje een taarttopper te maken heb je satéprikkers nodig. Prik aan de onderkant van het hartje de satéprikker in het hartje en je bent klaar. Gebruik je meerdere hartjes als taarttopper is het leuk om de satéprikkers op meerdere lengtes te knippen. 

hartjes taarttopper

 

Corsages

Om van je hartje een corsage te maken heb je veiligheidsspeldjes nodig. Aan de achterkant van het hartje naar je het veiligheidsspeldje vast en je hebt hartstikke leuke corsages

hartje corsagecorsage hart

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 13 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN