Het perfecte overhemd, hoe vind je dat?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 16 april 2017

Ben je binnenkort de bruidegom? Dan is je outfit een onmisbaar onderdeel van de dag. De zoektocht naar het perfecte trouwpak begint maanden van te voren. Het pak moet perfect zijn. Jij wilt immers het stralend middelpunt van de dag zijn.

Als het pak gevonden is dan wordt bijna automatisch het trouw overhemd ook aan je verkocht. Jammer genoeg wordt hier vaak te weinig tijd aan besteed. Een mooi en goed passend overhemd onder jouw trouw outfit kan het geheel er nog mooier uit laten zien. Graag delen we wat tips om het perfecte trouw overhemd te vinden.

overhemd

De kleur

Kies voor een ecru of off-white overhemd. De kleding van het trouwoverhemd wordt namelijk afgestemd op de kleur van de jurk van de bruid. Zij moet immers het meeste stralen. Vaak is de kleur van de jurk off-white of ecru. Als bruidegom kan je hierdoor beter geen wit overhemd aantrekken. Het kleurverschil tussen wit en off-white / ecru is erg groot. Hierdoor steekt de kleur wit af tegen de bruidsjurk, en matchen de outfits niet mooi meer. Vooral op goed belichte trouw foto’s is dit duidelijk te zien. Met een off-white of ecru overhemd zit je altijd veilig en zorg je ervoor dat de bruidsjurk volledig tot uiting komt.

De pasvorm 

Voor iedere man is een andere pasvorm ideaal. Tegenwoordig zijn overhemden gelukkig te verkrijgen in allerlei verschillende pasvormen. De pasvorm is ideaal wanneer het overhemd mooi getailleerd zit. Met nog genoeg ruimte over om goed te kunnen bewegen. Dit betekent niet per definitie een slim fit overhemd. De ratio tussen borst en buik is belangrijk. Is je borstomvang meer dan 10 centimeter groter dan buikomvang? Dan is een slim fit overhemd een goede keuze. Is deze minder dan 10 centimeter? Dan kan beter gekozen worden voor een modern fit overhemd. Dit is een licht getailleerd overhemd. Hierdoor zal het overhemd beter in verhouding zitten. En komt het beter tot uiting.

overhemden

De weving

Bij een trouw overhemd hoort een luxe weving. Een weving die een luxe en vol effect geeft is de ‘twill weving’. Bij een twill weving zijn diagonale lijnen waar te nemen. Ook heeft het overhemd een hele lichte luxe glans. Veel trouw overhemden van de betere merken hebben een zogenaamde twill weving. Betere merken zijn bijvoorbeeld Eton, Van Laack, Emanuel Berg, Profuomo Sky Blue en Jacques Britt.

De maat 

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de juiste maat. Deze is eenvoudiger te bepalen dan mening man denkt. Pak een kleermakerslint of meetlint en pak pen en papier. Meet vervolgens de omvang van je nek (boordmaat), borst (onder de oksel gemeten) en buik (op het ‘grootste’ punt). Voor een mooi getailleerd overhemd tel je 6-8 centimeter op bij de borst en buik omvang. Kijk vervolgens in de maattabel bij de specifieke boordmaat. Komt jouw meting ongeveer overeen? Dan is het overhemd geschikt en jouw maat.

Vind het perfecte overhemd voor een bruiloft

De overhemdenspecialist overhemden.com helpt graag bij het uitzoeken van het perfecte trouwoverhemd. Overhemden.com heeft meer dan 30 trouw overhemden van verschillende merken, zoals Eton, in de collectie voor de bruidegom. Maak gebruik van de shirtadviseurs en trouw in stijl! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,9 / 5 gebaseerd op 7 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN