Loveshoot: 55 jaar getrouwd

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 februari 2016

Peter en Greet uit Den Haag zijn al 55 jaar gelukkig getrouwd en nog steeds verliefd. Het bewijs: de foto’s die vlak voor Valentijnsdag gemaakt zijn tijdens een unieke Loveshoot

De recente cijfers over 2015 wijzen uit dat in 2021 het aantal gouden huwelijken een enorme piek bereikt – en dat hoge aantal zal in de jaren erna niet meer worden geëvenaard. Koppels als Peter en Greet worden straks dus zeldzaam.

 loveshoot

 

Al 55 jaar met dezelfde Valentijn

 Je zou het misschien niet verwachten, maar na al die jaren vieren Peter en Greet nog steeds elk jaar Valentijnsdag. Ze geven elkaar op deze dag een speciale valentijnskaart. Op de kaart schrijven ze een lieve boodschap en er zit een tegoedbon bij voor een kopje koffie, en soms zelfs voor een brunch bij van der Valk, vertelde Greet trots.

loveshoot

 

“Maar zijn we niet veel te oud voor zo’n fotoshoot?”

 Iedereen kent de fotoshoots met jonge stelletjes rondom de bruiloft of zwangerschap, maar is dit niet nóg mooier? Twee mensen die al sinds 1960 getrouwd zijn, hoogte- en dieptepunten hebben gemaakt en telkens voor elkaar hebben gekozen! En dan te bedenken dat Peter en Greet hun twijfels hadden over de shoot: “Maar zijn we niet veel te oud voor zo’n fotoshoot?” en “Hoe krijg je ons nu mooi op de foto?”   

loveshoot 

Gouden huwelijk straks zeldzaam

 Het aantal koppels dat in 2015 50 jaar getrouwd was, is bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar 2000. In 2021 bereikt het aantal gouden huwelijken een hoogtepunt, en dat record zal nooit 

meer worden geëvenaard. Dit komt onder andere omdat we minder trouwen, ouder trouwen en omdat de generaties kleiner worden.

 loveshoot

  

"Tranen biggelden over onze wangen"

 De fotoshoot met het verliefde stel was een bijzondere gebeurtenis. Fotografe Nienke vertelt: "Aan het einde van de loveshoot werden Peter en Greet geïnterviewd en begonnen ze ronduit te vertellen over hoe hun levens samen kwamen, wat ze zo leuk aan elkaar vinden en hoe gelukkig zij nog steeds zijn. Achter de schermen keken we hoe dit bijzondere paar hun verhaal deed en de tranen biggelden over onze wangen. Het is zo enorm ontroerend om zulke lieve mensen te zien die elkaar al 55 jaar helemaal gelukkig maken."

loveshoot

 

Over Fuif.nl

Op Fuif.nl vind je uitnodigingskaarten voor allerlei festiviteiten. Van een uitnodiging voor je trouwdag, huwelijksjubileum - of je nu 12,5, 40 of 50 jaar getrouwd bent, tot een uitnodiging voor de 1e of 16e verjaardag van je kind. 

Alle cijfers, meer foto’s en de backstagevideo kun je vinden op de website

De fotorechten liggen bij Fuif.nl

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,6 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN