Rock the Dress or Suit

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 maart 2016

OVERGEWAAID UIT AMERIKA

Er bestaan verschillende namen voor zoals; Trash the Dress, Fearless Bridal of Rock the Frog, en her en der op het internet en in magazines wordt er over geschreven. Het fenomeen is vanuit de V.S. overgewaaid en inmiddels bieden meerdere Nederlandse fotografen zo'n Trash the Dress fotoshoot aan. In principe houdt zo'n gedurfde shoot in dat je samen met je partner en je favoriete fotograaf op een dag (uiteraard ergens ná je bruiloft) nogmaals je trouwjurk en kostuum aantrekt en alle foto's gaat maken die je op je trouwdag niet hebt kunnen maken. Dat kan slaan op de locatie en op wat je precies gaat doen, maar ook op het soort foto's, op de poses of op de eindbewerking.

Kayphoto4U

 

DURF JIJ HET AAN?

Wij spraken met een professional van KayPhoto4u Personal Art Wedding Photography over deze trend en het valt hen op dat veel mensen het een gaaf idee vinden, maar afgeschrikt worden door het vernietigende karakter van het woordje 'trash'. Vaak is er een aanzienlijke som uitgegeven aan die prachtige trouwjurk en had je bij de aanschaf ervan niet echt voor ogen om na je bruiloft die witte pracht om zeep te helpen met een middagje paintballen, zwemmen bij Kijkduin of spelen met lucifers en een blikje aanstekerbenzine. Kayphoto4u heeft daarom iets anders bedacht, namelijk Rock the Dress or Suit.

Kayphoto4U

 

ROCK THE DRESS OR SUIT

Het principe van een Rock the Dress or Suit shoot is eenvoudig: Na jullie huwelijksdag doen jullie een leuke en lekker ontspannen shoot van jullie in trouwkleding, maar nu op een contrasterende locatie. Het leukste zijn de locaties die een niet alledaagse achtergrond vormen voor bruidsfotografie en die precies om die reden prachtige beelden opleveren.

Kayphoto4U

 

OUT OF THE BOX

Met alle respect voor jullie trouwkleding kunnen jullie denken aan bijvoorbeeld een zwemparadijs (boven- en onderwater), een schaatsbaan, het pretpark of de kermis, een vliegveld, een parkeergarage, een dierentuin, een supermarkt en noem maar op. Zijn jullie waaghalzen en gaan jullie graag een stapje verder, dan kun je wat extremere locaties opzoeken, zoals de zee, meren en sloten, een popconcert, een boerderij of manege, langs de snelweg, de plaatselijke vuilstort, een autosloop of je favoriete autowerkplaats.

 

Onderstaande foto's van KayPhoto4u Personal Art Wedding Photography zijn zowel tijdens Rock the Dress or Suit shoots gemaakt, als tijdens reguliere weddingshoots van bruidsparen die ook graag op hun trouwdag zelf buiten de geijkte paden durfden te denken. Ben je benieuwd naar ervaringen van andere bruidsparen? Klik dan hier.

 

Kayphoto4UKayphoto4UKayphoto4UKayphoto4UKayphoto4UKayphoto4U

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,7 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN