Soorten trouwlocaties

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 mei 2023

Weten jullie al wat de trouwlocatie gaat worden? Er zijn in Nederland ontzettend veel soorten trouwlocaties en de keuze is reuze! Zo zijn er trouwlocaties waar je niet zo snel aan zou denken, maar toch enorm romantisch zijn! Lees hier welke soorten trouwlocaties er allemaal zijn. 

soorten-trouwlocaties2
© The Red Yarn

Trouwlocatie: het gemeentehuis

Als je gaat trouwen dan moet dit altijd gedaan worden voor de wet, dan is het huwelijk namelijk pas rechtsgeldig. Je kunt er dan voor kiezen om in het gemeentehuis te trouwen. Veel gemeenten in Nederland hebben een mooie trouwzaal waar jouw ceremonie kan plaats vinden. Het voordeel van trouwen in het gemeentehuis is dat er wekelijks momenten zijn waarop je gratis kunt trouwen. 

Trouwen in de kerk

Ben je nieuwsgierig naar andere soorten trouwlocaties? Veel kerken zijn officiële trouwlocaties! Dat betekent dat je bij deze trouwlocaties zowel voor God kan trouwen, als voor de wet kan trouwen. Als je ervoor kiest om voor God te trouwen, zullen jullie ook voor de wet moeten trouwen want dan is jullie huwelijk pas echt rechtsgeldig. Jullie geven dan dus twee keer het jawoord aan elkaar. Dan kun je zelfs twee keer van dit moment genieten! Amy & Mike hebben ervoor gekozen om in het kerkje in hun eigen dorp te trouwen. Als trouwambtenaar hebben zij gekozen voor de opa van Mike wat natuurlijk extra sentimentele waarde heeft! Hiervoor is hij tot babs beëdigd, zodat hij Amy & Mike mocht trouwen voor de wet.

soorten-trouwlocaties-witte-kerkje
© First Days of Summer - Het Witte Kerkje Terheijden

Trouwen op een landgoed

Willen jullie chique trouwen? Dan is een landgoed misschien iets voor jullie. Je kunt vaak een deel afhuren of het gehele landgoed met landhuis afhuren, de keuze is aan jullie. Het landgoed moet wel een officiële trouwlocatie zijn. Je kunt deze chique plek dan vaak gebruiken voor de gehele dag. Tijdens de ceremonie, foto’s maken, diner en het feest! Dan hoeven jullie ook niet te verplaatsen. Hoe handig is dat?!

Is er op het landgoed ook een mooie tuin? Dan kun je van tevoren misschien al rondkijken en uitzoeken waar jullie eventueel de trouwfoto’s willen laten maken. Of wat dacht je van, bij lekker weer, buiten trouwen?! Wij zeggen doen!

Trouwen op het strand

Dromen jullie ervan om op een strand te trouwen? Houden jullie echt van de Nederlandse stranden, duinen en de zee? Dan is het ook mogelijk om bij een officiële trouwlocatie op het strand te trouwen. Dit is natuurlijk super leuk als jullie gaan trouwen in de zomer! Houd wel rekening met het onvoorspelbare weer in Nederland, er kan natuurlijk regen op je trouwdag vallen. Dus ga ook op zoek naar een geschikte noodoplossing bij slechter weer.

Trouwen in een tuin

Kies jij liever voor een andere soort trouwlocatie? Buiten trouwen in Nederland lijkt vaak toch een gok. Maar als het droog is dan is het natuurlijk wel een toplocatie om te gaan trouwen! Dichter bij de natuur trouwen kan bijna niet. Je kunt ook kiezen voor een landgoed of kasteel en daar in de tuin trouwen als het lekker weer is (als dit mogelijk is bij de locatie). Als je het goed afspreekt heb je in ieder geval altijd nog een back up mocht het toch ineens slecht weer zijn!

soorten-trouwlocaties3   trouwen-op-het-strand-5x-inspiratie-voor-een-strandbruiloft6

© Patricia Design Photography & Daisy Janssen Fotografie

Trouwen in een kasteel

Wil jij je tijdens de trouwdag écht een prinses voelen? Dan is het ook een mogelijkheid om in een kasteel te trouwen. Niet alleen Frankrijk heeft mooie kastelen, in Nederland hebben we er ook genoeg, die ook nog eens een officiële trouwlocatie zijn! 

Trouwen in een hotel

Trouwen in een hotel? Dat kan ook! Er zijn hotels die ook een officiële trouwlocatie zijn. Kies bijvoorbeeld een mooi oud hotel wat een monumentaal pand is, of juist een heel modern hotel. Het gaat erom wat bij jullie past. Je kunt er dan natuurlijk ook slapen, dan hoeven jullie na het feest niet meer te reizen, maar bevindt de kamer zich gewoon in hetzelfde gebouw. Hoe makkelijk is dat!

Trouwen in je ouderlijk huis

Hebben jullie zelf een groot (ouderlijk) huis of een plek met veel sentimentele waarde? Wat is er dan romantischer dan trouwen op een plek waar je veel waarde aan hecht.Het is ook mogelijk om te trouwen bij het ouderlijk huis/ een eigen locatie. In de zomer kun je dan trouwen in je eigen tuin. Zorg wel dat je op tijd begint met plannen, om te trouwen op een onofficiële locatie dien je namelijk het een en ander te regelen met de gemeente en komen er nog extra dingen bij kijken die je niet bij alle andere locaties hoeft te regelen.

Trouwen in een restaurant/partycentrum

Trouwen in een restaurant/partycentrum? Ja, dat kan ook! Misschien is jullie favoriete restaurant wel een officiële trouwlocatie. Het is dan misschien ook nóg specialer om daar dan juist elkaar het jawoord te geven en de avond voort te zetten met diner dat perfect bij jullie past. 

Trouwen op een boot of rederij

Worden jullie allebei niet gauw zeeziek en hebben jullie stevige zeebenen? Dan is het leuk om elkaar het jawoord te geven op een (zeil)boot. Je kunt dit doen als hij nog in de haven ligt en daarna een mooie rondvaart maken als je het feest viert. Jullie kunnen dan genieten van het feest met een topuitzicht en een prachtige zonsondergang! Niks romantischer dan dat als je het aan mij vraagt.  

Trouwen in een dierentuin

Zijn jullie gek op dieren, of lijkt het jullie gewoon leuk om tussen de dieren te trouwen? Dan kun je trouwen in een dierentuin! Er zijn zeker dierentuinen die een officiële trouwlocatie zijn. Vaak kun je dan ook gewoon het feest vieren in een gebouw in de dierentuin, zo hoeven jullie niet van locatie te wisselen.

 soorten-trouwlocaties1
© Ouwehands dierenpark Rhenen

Trouwen in een museum

Zijn jullie allebei gek van musea of hebben jullie een lievelingsmuseum? Dan kun je kijken of dat museum geschikt is om te trouwen! Hoe tof is het om tussen jullie favoriete kunst in het echt verbonden te worden?!

Trouwen in een klooster

Denken jullie bij kloosters aan een oud sober gebouw? Niets is minder waar! Kloosters hebben vaak hele mooie kamers en gebouwen met mooie details, die je trouwdag helemaal afmaken. Vaak zijn ze ook geschikt voor zowel grote en kleine groepen.

Op zoek naar de mooiste trouwlocatie? Bekijk de categoriepagina Trouwlocaties voor de mooiste trouwlocaties en inspiratie!

Doe ook inspiratie op met de blog: "Handige tips voor het uitzoeken van de beste trouwlocaties".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 11 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN