Soorten trouwlocaties

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 11 maart 2014

Weten jullie al wat de trouwlocatie gaat worden? Er zijn in Nederland ontzettend veel soorten trouwlocaties! In deze blog lees je welke soorten trouwlocaties er allemaal zijn. 

 Soorten trouwlocaties

 

Trouwen in het gemeentehuis

Als je gaat trouwen dan moet dit altijd gedaan worden voor de wet, dan is het huwelijk namelijk pas rechtsgeldig. Je kunt voor de wet in het gemeentehuis trouwen. Veel gemeenten in Nederland hebben een mooie trouwzaal waar jouw ceremonie kan plaats vinden. Het voordeel van trouwen in het gemeentehuis is dat er wekelijks momenten zijn waarop je gratis kunt trouwen. Meer informatie over gratis trouwen vind je hier. 

 

Trouwen in de kerk

Als je in de kerk trouwt, wordt dat vaak gezien als trouwen voor God. Hiernaast zal je ook gewoon nog voor de wet moeten trouwen want dan is jullie huwelijk pas echt rechtsgeldig. Jullie geven dan dus twee keer het jawoord aan elkaar. Dan kun je zelfs twee keer van dit moment genieten!

Ook als je niet voor de kerk wilt trouwen, kun je soms wel ín een kerk trouwen! Sommige kerken zijn namelijk ook officiële trouwlocaties!

 

Trouwen op een landgoed

Willen jullie chique trouwen? Dan is een landgoed misschien iets voor jullie. Je kunt vaak een deel afhuren of helemaal, dat is jullie keus. Het landgoed moet wel een officiële trouwlocatie zijn. Je kunt deze chique plek dan misschien gebruiken voor de gehele dag. Tijdens de ceremonie, foto’s maken, diner en het feest! Dan hoeven jullie ook niet te verplaatsen.

Is er op het landgoed ook een mooie tuin? Dan kun je van tevoren misschien al rondkijken en uitzoeken waar jullie eventueel de trouwfoto’s willen laten maken. Of wat dacht je van, bij lekker weer, buiten trouwen!

trouwen op een landgoed

Trouwen in een kasteel

Wil jij je tijdens de trouwdag écht een prinses voelen? Dan is het ook een mogelijkheid om in een kasteel te trouwen. Niet alleen Frankrijk heeft mooie kastelen, in Nederland hebben we er ook genoeg, die ook nog eens een officiële trouwlocatie zijn! 

 

Trouwen in de tuin

Buiten trouwen in Nederland lijkt vaak toch een gok. Als het droog is dan is het natuurlijk  wel een toplocatie om te gaan trouwen! Dichter bij de natuur trouwen kan bijna niet. Je kunt ook kiezen voor een landgoed of kasteel en daar in de tuin trouwen als het lekker weer is (als dit mogelijk is bij de locatie). Als je het goed afspreekt heb je in ieder geval altijd nog een back up mocht het toch ineens slecht weer zijn!

 

Trouwen in een hotel

Trouwen in een hotel? Dat kan ook! Er zijn hotels die ook een officiële trouwlocatie zijn. Kies bijvoorbeeld een mooi oud hotel wat een monumentaal pand is, of juist een heel modern hotel. Het gaat erom wat bij jullie past. Je kunt er dan natuurlijk ook slapen, dan hoeven jullie na het feest niet meer te reizen, maar bevindt de kamer zich gewoon in hetzelfde gebouw. Hoe makkelijk is dat!

 

Trouwen in een restaurant/partycentrum

Trouwen in een restaurant/partycentrum? Ja, dat kan ook! Misschien is jullie favoriete restaurant wel een officiële trouwlocatie. Het is dan misschien ook nóg specialer om daar dan juist elkaar het jawoord te geven. 

 

trouwen op een bootTrouwen op een boot of rederij

Worden jullie allebei niet gauw zeeziek en hebben jullie stevige zeebenen? Dan is het leuk om elkaar het jawoord te geven op een (zeil)boot. Je kunt dit doen als hij nog in de haven ligt en daarna een mooie rondvaart maken als je het feest viert. Jullie kunnen dan genieten van het feest met een topuitzicht! 

 

Trouwen in een museum

Zijn jullie allebei gek van musea of hebben jullie een lievelingsmuseum? Dan kun je kijken of dat museum geschikt is om te trouwen! Hoe tof is het om tussen jullie favoriete kunst in het echt verbonden te worden?!

 

Trouwen in een klooster

Denken jullie bij kloosters aan een oud sober gebouw? Niets is minder waar! Kloosters hebben vaak hele mooie kamers en gebouwen met mooie details, die je trouwdag helemaal afmaken. Vaak zijn ze ook geschikt voor zowel grote en kleine groepen. 

 

Trouwen in een dierentuin

Zijn jullie gek op dieren, of lijkt het jullie gewoon leuk om tussen de dieren te trouwen? Dan kun je trouwen in een dierentuin! Er zijn zeker dierentuinen die een officiële trouwlocatie zijn. Vaak kun je dan ook gewoon het feest vieren in een gebouw in de dierentuin, zo hoeven jullie niet van locatie te wisselen.

 

Trouwen op het strand

Houden jullie van onze Nederlandse kusten met mooie stranden en strandpaviljoenen? Het is ook mogelijk om bij een officiële trouwlocatie op het strand te trouwen. Dit is natuurlijk super leuk als jullie gaan trouwen in de zomer! Houd wel rekening met het onvoorspelbare weer in Nederland en ga op zoek naar een geschikte noodoplossing bij regen.

 

Trouwen in je ouderlijk huis

Hebben jullie zelf een groot (ouderlijk) huis of een plek met veel sentimentele waarde? Het is ook mogelijk om te trouwen bij het ouderlijk huis/ een eigen locatie. Dit kost wel meer dan bijvoorbeeld bij de gemeente. Dit moet je ook aanvragen, dus het is aan te raden om het op tijd te regelen.

 

Op zoek naar de mooiste trouwlocatie? Bekijk de pagina voor de landelijke leveranciers en inspiratie!

thuis trouwen

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 10 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN