Tips Ceremoniemeester

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 1 augustus 2013

Tussen het moment van het vragen aan je ceremonimeester of hij of zij deze belangrijke taak op zich wil nemen, en de grote dag zit meestal een behoorlijke periode. In deze periode zullen jullie intensief contact hebben met jullie ceremoniemeester. Hoe ga je er nou voor zorgen dat de ceremoniemeester en jij nog steeds vrienden zijn?

ceremoniemeester

Trouwplannen.nl heeft de volgende tips voor jullie:

1. Spreek je verwachtingen uit naar elkaar.
Wat verwachten jullie van de ceremoniemeester en wat kan zij/hij van jou verwachten. Dit geldt voor alles! Voor zowel de voorbereiding als op jullie bruiloft zelf. Maar ook voor het meedenken in een bepaald thema en wat je qua dresscode in gedachten hebt.

2. Maak al vroeg een draaiboek samen met jullie ceremoniemeester.
Zo voelt de ceremoniemeester dat ze erbij betrokken wordt maar weet deze ook wat er allemaal te wachten staat op de dag zelf. Kom ook regelmatig bij elkaar om het draaiboek te bespreken. En hou de ceremoniemeester op de hoogte als er belangrijke wijzigingen hebben plaatsgevonden.

3. Kennen de ceremoniemeesters elkaar niet? Spreek samen af!
Misschien heb jij je nicht en hij zijn broer gevraagd als ceremoniemeester en hebben deze elkaar nog nooit gezien. Dat is niet zo handig. Ze krijgen veel met elkaar te maken dus regel een date. Doe dit zo snel mogelijkl nadat jullie de ceremoniemeesters hebben gevraagd.
TIP: Neem de ceremoniemeesters mee voor een lunch of borrel in jullie trouwlocatie. Dan weten ze al waar de grote dag gaat plaatsvinden en wellicht kunnen ze ook gelijk kennismaken met de locatiemanager. 3 vliegen in 1 klap!

4. Hou een budget vrij voor de ceremoniemeester
Jullie ceremoniemeester zal niet alleen veel tijd stoppen in jullie huwelijk, er zullen ook kosten worden gemaakt. Laat weten dat er een budget is en dat zij gemaakte kosten ook vergoed krijgen.

5. Maak echte VIP’s van je ceremoniemeesters
Iedereen die wel eens ceremoniemeester is geweest, weet dat het een geweldige taak is maar ook één die je niet zomaar even uitvoerd. Niet alleen tijdens de voorbereidingen maar ook tijdens de bruiloft zelf rust er een grote taak op hun schouders. Waardeer ze daar ook voor. Stuur ze tijdens de voorbereidingen een kaartje, bijvoorbeeld als je het nieuwe draaiboek toestuurt. Hele kleine gebaren zeggen al heel veel.
Neem daarnaast tijdens de speech op het huwelijk even de tijd om het bruidspersoneel te bedanken. En dus ook de ceremoniemeester. Niet alleen een leuk gebaar naar de ceremoniemeester ook is het een mooi moment om iedereen te laten weten wie jullie zo heeft geholpen bij jullie huwelijk.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 7 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN