3 tips voor een casual bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 maart 2024

Er zijn genoeg mensen die helemaal geen bruiloft met allerlei toeters en bellen willen. Die het juist prettig vinden om het klein en intiem te houden. Niet zo over the top, maar gewoon gezellig met vrienden en familie om jullie liefde te vieren. Meer hoeft het niet te zijn. Wil jij het liever wat meer casual houden? Of misschien wel iets kleiner houden om kosten te besparen? Dan is een casual bruiloft precies wat je nodig hebt. Maar hoe organiseer je deze? Hoe voorkom je dat de bruiloft toch weer veel groter wordt dan gewenst? In dit artikel zetten we drie handige tips op een rij.

tips-casual-bruiloft-1

1. Gepaste dresscode

Bij een casual bruiloft is het niet nodig om volledig in kostuum te trouwen. Misschien draagt de bruid ook gewoon wel een simpele, mooie avondjurk. De man doet er dan natuurlijk wel goed aan om een mooie outfit bij bijvoorbeeld Schulte Herenmode te scoren, maar het is niet nodig om een driedelig kostuum te dragen. Zeker niet als je jezelf hier ook niet prettig bij voelt. Zorg er ook voor dat de gasten op de hoogte zijn van de dresscode. Het zou zonde zijn als het bruidspaar er juist voor kiest om zich zo casual mogelijk te kleden en de gasten in driedelig kostuum komen. Stiekem zullen je gasten een casual dresscode waarschijnlijk ook helemaal niet erg vinden. Hoe comfortabeler zij zich voelen, hoe leuker het feest wordt. Dansen gaat op sneakers nou eenmaal veel beter dan op stiletto's.

2. Houd het klein

Wees kritisch met het uitnodigen van de bruiloftsgasten. Het is niet nodig om mensen uit te nodigen die je eigenlijk nooit ziet. Bedenk goed welke mensen je zeker bij de bruiloft wil hebben. Denk hierbij aan directe familie, maar ook aan hele goede vrienden. Mensen die je regelmatig ziet en die niet mogen ontbreken op deze speciale dag. Probeer het zo klein mogelijk te houden. Stiekem is dit ook een stuk leuker. Je krijgt zo immers echt de kans om iedereen te spreken. Het is veel intiemer. Bovendien bespaar je hierdoor ook nog eens flink wat geld. Genoeg om een aantal kwalitatieve Broeken heren te kopen voor het feest en de dagen daarna. Win-win!

3. Vier het buiten

Wil je de bruiloft niet al te stijfjes laten overkomen? Vier het dan buiten! Als het Nederlandse weer dit toelaat, is dit de perfecte manier om het intiemer, gezelliger en bovenal meer casual te maken.

tips-casual-bruiloft-2

 

Doe ook inspiratie op met de blog: "10 redenen voor een kleine bruiloft".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 7 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN