Hitteplan voor je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 11 juli 2023

Let it burn! De zomer is begonnen en tegenwoordig is er steeds vaker een hittegolf in Nederland. Gaan jullie trouwen in de zomer en is het weerbericht warm met veel zon? Dan is een hitteplan voor je bruiloft erg handig! Je wil tenslotte niet dat jullie en je gasten tijdens jullie zomerbruiloft wegsmelten op de belangrijkste dag van jullie leven. 

Wij geven je daarom inspiratie voor jullie hitteplan voor je bruiloft!

hitteplan voor je bruiloft1
© Daisy Janssen Fotografie

Here comes the sun

De kans is groot dat jullie kiezen voor een zomerbruiloft, want zeg nou zelf; het is toch heerlijk om in een mooie tuin in het zonnetje te trouwen of het feest te houden?! Tijdens een hittegolf kan dit alleen aardig warm zijn, zeker als er weinig schaduwplekken zijn. Een hitteplan voor je bruiloft is dan wel een must. Creëer zelf schaduw, denk aan leuke umbrella’s of maak zelf schattige waaiers. Dit ziet er super cute uit op de foto’s en je gasten zullen je dankbaar zijn.

Laat je ceremoniemeester de waaiers bij binnenkomst bij de ceremonie uitdelen. Zo kunnen de gasten tijdens jullie zomerbruiloft de ceremonie wat verkoelen. En vergeet uiteraard jullie eigen waaiers niet.

hitteplan voor je bruiloft5

Water tijdens je hitteplan voor je bruiloft

Zorg voor voldoende water tijdens jullie zomerbruiloft. Het belangrijkste is om genoeg te drinken, voor jullie als bruidspaar maar ook voor de gasten. Zet grote maison jars bij de ingang voor de ceremonie en bij binnenkomst van de borrel. Voeg lekker vers fruit en ijsklonten toe aan het water. En je hebt een heerlijke verfrissing!

Ice ice baby!

Trakteer jezelf en je gasten op een lekker ijsje. Dit is leuk tijdens het toost momentje of bij de start van de borrel. Maak zelf waterijsjes met vers fruit of ga eens in gesprek met jullie bruidstaart leverancier, wellicht kunnen ze jullie helpen om ijsjes te maken die bij jullie bruidstaart passen.

hitteplan voor je bruiloft4
© Przemek Bialek Fotografia

Ceremoniemeester

Bespreek het hitteplan voor jullie bruiloft met je ceremoniemeester. Zo is de ceremoniemeester op de hoogte en kan alles goed in de gaten worden gehouden. Spreek met jullie ceremoniemeester af dat jullie ook wat verkoeling krijgen. Vaak ben je zo druk bezig met jullie bruiloft, dat je stiekem vergeet om ook voldoende te drinken of dat waterijsje te pakken. Laat jullie ceremoniemeester af en toe wat water brengen.

Love is hot!

Van liefde en spanning krijg je het warm. Jullie trouwdag is een spannende dag, alleen daarvan krijg je het al warm. Dus maak je niet te druk. Take it easy, neem overal de tijd voor en geniet vooral van jullie dag.

hitteplan voor je bruilloft2   hitteplan voor je bruiloft3

© Przemek Bialek Fotografia & Marion Meyer Photography

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwen op het strand: 5x inspiratie voor een strand bruiloft".

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN