Korte Trouwjurk? Dit is waarom jij voor een korte trouwjurk moet kiezen!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 juni 2023

Wil jij nou echt een unieke trouwjurk? Ga dan voor een korte trouwjurk! Korte trouwjurken zijn eigenzinnig, speels en echt fantastisch als je in de zomer gaat trouwen! 

Een korte trouwjurk is geweldig als je voor een zomerbruiloft gaat op het strand of als je wellicht gaat trouwen in het buitenland. Een korte bruidsjurk is minder traditioneel als een lange bruidsjurk en een perfecte gelegenheid om die prachtige benen te showen.

korte-trouwjurk1

 

Een korte trouwjurk: comfortabel en lekker fris 

Een korte trouwjurk is een stuk comfortabeler en ook nog eens heel elegant. Dus ben jij van plan om tijdens het feest helemaal los te gaan? Ga dan voor een korte trouwjurk. Als jij een dansje waagt tijdens jullie bruiloft, beweeg je een stuk makkelijker in een korte bruidsjurk dan in een lange. Wij zeggen doen!

Een korte bruidsjurk is minder warm

In de zomer kan een korte bruidsjurk een stuk minder warm zijn dan wanneer je jezelf in een trouwjurk met lange mouwen hijst. Het geeft meteen een zomerse vibe en mocht het toch fris zijn, dan kan je altijd kiezen om iets over je korte bruidsjurk te dragen of laat tijdens het feest je voetjes over de dansvloer zwieren, dan krijg je het vanzelf warm. 

korte-trouwjurk3   korte-trouwjurk5

 

Ga gemakkelijk naar de wc in een korte trouwjurk

Het zal je niet verbazen, maar naar de wc gaan met een lange trouwjurk is nogal een uitdaging. Vaak heb je hulp nodig want het is vooral veel stof. Een voordeel aan een korte trouwjurk is dat je een stuk makkelijker alleen naar de wc kunt. Ik kan mij voorstellen dat je close bent met je bruidsmeisje, maar een privé moment op zo’n drukke dag kan zeker geen kwaad. 

Minder duur

Over het algemeen zijn korte bruidsjurken vaak wat minder duur dan een lange trouwjurk. Uiteraard verschilt het qua jurk en ligt het aan je smaak. Maar in principe bevat een korte jurk nou eenmaal minder stof, wat ervoor zorgt dat een korte bruidsjurk lager in prijs is. 
 

korte-trouwjurk4

Een korte trouwjurk als tweede jurk

Wil je toch graag tijdens de ceremonie een lange trouwjurk gaan? Ga dan voor een korte trouwjurk als tweede jurk. Hiermee kan je nog een extra entree maken tijdens het feest of diner. Een korte trouwjurk beweegt wat makkelijker tijdens het feest en zit fijner tijdens het diner. Dit is ook nog eens een geweldige suprise voor je net gertrouwde hubby. Hij zal zijn ogen uitkijken als jij ineens in een prachtige flirty korte trouwjurk binnenkomt. 

Vergeet niet, een trouwjurk weerspiegelt je persoonlijkheid. Kijk vooral welke jurk bij jou past en waar jij je goed in voelt. Past een korte trouwjurk bij jou maar ben je bang dat het niet traditioneel genoeg is? Geen probleem, er zijn prachtige klassieke korte trouwjurken. Ga er voor en show those legs! Je gasten zullen hun ogen uitkijken!

Doe ook inspiratie op met de blog: "Wat draag je over je trouwjurk? De mooiste jasjes!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN