Decoratie voor je statafels op je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 17 januari 2024

De perfecte statafel decoratie voor je bruiloft? Het is handig om statafels op je bruiloft te hebben. Zo kunnen statafels gebruikt worden tijdens de middagborrel/receptie, het diner en het feest. Je wilt natuurlijk wel dat deze statafels er gezellig uitzien. Want eerlijk is eerlijk, als je dit aan de trouwlocatie overlaat komt er vaak een standaard waxinelichtje op te staan met een (nep) bloemetje. Dat kan een stuk leuker! Wij geven je inspiratie! 

statafel-decoratie-bruiloft-1

© Anna Kuipers Fotografie

Verschillende statafel decoratie voor je bruiloft

Er zijn verschillende soorten en maten statafels. Zo heb je ronde, vierkante, hoge, lage, grote en kleine. Maar er zijn ook alternatieven zoals een grote ronde ton. Plaats er een groot rond blad op en je hebt een statafel. Je kan een statafel op verschillende manieren aankleden. Denk eens aan een mooie stof over de statafel gedrapeerd. En door licht te plaatsen onder de statafel, met een mooi wit kleed met ruches eroverheen, ontstaat er een mooi effect. Let wel op brandgevaar.

statafel-decoratie-bruiloft-2   statafel-decoratie-bruiloft-3

 

statafel-decoratie-bruiloft-4   statafel-decoratie-bruiloft-5

© Daisy Janssen Fotografie & Lysanne van Rosendal Fotografie

Bloemen als decoratie op je statafel, een echte must!

Bloemen als statafel decoratie op je bruiloft zijn prachtig. Bloemen zorgen voor enorm veel sfeer tijdens je bruiloft. Heb je een betaald bloemthema? Zorg dan dat de bloemen op je statafels perfect passen bij het bloemthema of bij je trouwboeket. Je kunt kiezen voor een prachtig gestyled boeket of juist voor een wat lossere look met wilde bloemen en takken.

statafel-decoratie-bruiloft-6   statafel-decoratie-bruiloft-7

© Kaylee Burger Photography

statafel-decoratie-bruiloft-8   statafel-decoratie-bruiloft-9

© Love by Loes Photography

Een frisse statafel decoratie, citrus vruchten

Citrusvruchten als statafel decoratie op je bruiloft? Waarom niet! Hou jij van kleur en trouw je bijvoorbeeld in de zomer? Denk dan eens out of the box en ga voor iets anders dan anderen. Citrusvruchten heb je in allerlei soorten en maten en passen perfect bij die zwoele zomerbruiloft. Meteen ook ontzettend leuk om er een heel thema van te maken!

statafel-decoratie-bruiloft-10   statafel-decoratie-bruiloft-11

© Mooii moment fotografie

Unieke statafel decoratie op je bruiloft, glazen flessen

Glazen flessen als je statafel decoratie doen het altijd goed! Heel makkelijk te vullen met wat bloemetjes, kaarsen of kruiden. Decoratie op je statafel hoeft niet moeilijk te zijn. Verzamel van tevoren verschillende flessen die bij je bruiloftthema passen, ga hiervoor ook eens langs de kringloop voor een echte vintage look of ga voor leuke flessen van jouw favoriete bier merk. Zo wordt je statafel decoratie op je bruiloft ook nog eens persoonlijk.

statafel-decoratie-bruiloft-14   statafel-decoratie-bruiloft-13

 

statafel-decoratie-bruiloft-15   statafel-decoratie-bruiloft-16

Kaarsen: een romantische statafel decoratie 

Kaarsen als statafel decoratie op je bruiloft, niks is er romantischer dan dat. Kaarsen brengen meteen sfeer en warmte op je tafel. Door alle statafels te verlichten met kaarsen, heb je ook nog eens niet zo veel lampen nodig en creeër je een romantische sfeer. Kies eens voor dinerkaarsen in plaats van voor lage kaarsen.

statafel-decoratie-bruiloft-17   statafel-decoratie-bruiloft-18

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bruiloft musthaves voor 2024!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 103 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN