Trend Alert: Trouwen in een Smoking

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 27 oktober 2023

Trouwen in een smoking is populairder dan ooit! En geef bruidegoms eens ongelijk want deze feestelijke outfit verandert iedere man direct in een stijlvolle gentleman. Of je nu in de zomer op een mooi chateau trouwt of in de winter in een chic hotel; een smoking is altijd een passende keuze. Wij spraken met trouwpakkenspecialist Michaël Oei van Michael & Giso en hij vertelde ons waar je op moet letten als je gaat trouwen in een smoking.

trouwen-in-een-smoking-trend-alert-michael-giso5

Een smoking als trouwpak

Iedereen kent de smoking wel, zeker als je James Bond hebt gekeken. Een smoking, ook wel een tuxedo genoemd, is vaak te herkennen aan de zwarte kleur en de bijbehorende strik. Waarom trouwen er zoveel bruidegoms in deze outfit? De smoking is stijlvol, klassiek en je onderscheidt je gegarandeerd van de gasten. Deze outfit heeft een bijzonder feestelijk randje en is vanwege het tijdloze karakter toepasselijk voor verschillende bruiloft thema's. Kortom, met een smoking steel jij als bruidegom gegarandeerd de show.

De etiquette van een smoking

Wanneer je een smoking wilt dragen is het goed om te weten dat deze outfit onderhevig is aan een aantal etiquette. Zo heeft de smoking zijden revers en een zijden bies aan de zijkant van de pantalon. De knopen horen gestoffeerd te zijn en het hemd heeft een blinde sluiting of stud buttons. Je maakt de outfit af met een zwarte strik en een paar zwarte lakschoenen. En, wist je dat je dit pak officieel pas na 18.00 uur mag dragen?

trouwen-in-een-smoking-trend-alert-michael-giso4   trouwen-in-een-smoking-trend-alert-michael-giso3

Een gekleurde smoking

Gelukkig mag er tegenwoordig een klein beetje van de etiquette worden afgeweken. Zo kun je nu voor een donkere kleur zoals donkerblauw, donkergrijs of donkergroen, of juist voor een ecru tint kiezen in de zomer. Je ziet bovendien de velvet smoking steeds vaker terugkomen. Maar ook in stijlopties kun je variëren met een double breasted jasje, type revers, of juist een ander kleur shirt. Dit betekent overigens niet dat alles geoorloofd is, een horloge en opvallende kleur sokken zijn nog steeds een no go!

trouwen-in-een-smoking-trend-alert-michael-giso6

© Eline Nijburg Photography

Een smoking op maat laten maken

Wanneer je echt een goede smoking wilt waar je jarenlang plezier van hebt, kun je het beste kiezen voor een smoking op maat. Door een smoking op maat te laten maken ben je verzekerd van de juiste pasvorm, waardoor deze comfortabel draagt en de juiste uitstraling geeft. Een smoking die niet goed zit, doet volledig afbreuk aan de charme van het pak. Hier kom je bij deze outfit helaas niet mee weg, dus zorg dat je altijd de juiste pasvorm en maten draagt! Daarnaast kun je bij een smoking op maat zelf bepalen aan welke etiquette jij je wel en niet wilt houden en bepaal jij de uitstraling van het pak.

trouwen-in-een-smoking-trend-alert-michael-giso1   trouwen-in-een-smoking-trend-alert-michael-giso2

 

Met boutiques in Amsterdam, Breda en nu ook in Antwerpen helpen de tailors van Michael & Giso je graag met het vinden van de perfecte smoking.

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwetiquette: hoe hoort het eigenlijk?".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN